Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El FeMAP arriba a l'equador amb concerts de l'Orquesta Barroca de Sevilla i l'ensemble Forma Antiqva

El FeMAP arriba a l'equador amb concerts de l'Orquesta Barroca de Sevilla i l'ensemble Forma Antiqva

L'OBS actuarà a la Seu d'Urgell (dijous, 18) i la Pobla de Segur (divendres, 19) Forma Antiqva oferirà els seus concerts a Estamariu (dissabte, 20) i la Vall Fosca (diumenge, 21)
Orquestra Barroca de Sevilla
17/08/2011 12:26

El Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba a l'equador amb els concerts de l’Orquesta Barroca de Sevilla i l’ensemble Forma Antiqva.

Els concerts de l’Orquesta Barroca de Sevilla (OBS) tindran lloc aquest dijous, 18 d’agost, a les 22.00 hores, al Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, i el divendres, 19 d'agost, a les 22.00 hores, a l’Església de Nostra Senyora Verge de Ribera, a La Pobla de Segur.

Per la seva banda, Forma Antiqva farà dues actuacions (a les 19.00 hores i a les 20.00 hores) el dissabte 20 d’agost a l’Església Sant Vicenç d’Estamariu, i un tercer concert el diumenge, 21 d'agost, a les 20.00 hores a l’Església Sant Feliu Màrtir de La Vall Fosca.

L’Orquestra Barroca de Sevilla, un dels caps de cartell del festival d’enguany, presentarà “Una fiesta barroca italiana”, un programa que inclou obres d’Albinoni, Vivaldi, Castello, Legrenzi i Germiniani. Per la seva banda, Forma Antiqva, grup de referència dins de la nova generació d’intèrprets de música antiga a Espanya, oferirà un repertori variat amb obres de Blasco de Nebra, Ximénez, Scarlatti, Pasquini o Diego Ortiz, entre d’altres.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus continuarà amb els concerts que la coral La Xantria i l’ensemble Vespres d’Arnadí oferiran a La Seu d’Urgell i Esterri d’Àneu els dies 2 i 3 de setembre respectivament.

Sobre l’Orquesta Barroca de Sevilla

Creada l’any 1995 per Barry Sargent i Ventura Rico, l’Orquesta Barroca de Sevilla se situa de manera inqüestionable en el primer nivell de les agrupacions espanyoles dedicades a la interpretació de la música antiga amb criteris històrics. La seva versatilitat interpretativa i interès per la recuperació del patrimoni musical han determinat que, als seus programes de concert s’hi incorporin no tan sols les grans obres del repertori universal, sinó també peces que, per la seva qualitat musical intrínseca o pel seu valor musicològic, són mereixedores del coneixement generalitzat per part del públic.

Sobre Forma Antiqva

Centrat en els germans Pablo, Daniel i Aarón Zapico, i sota la direcció d’aquest últim, Forma Antiqva és un ensemble de música barroca de formació variable que reuneix els intèrprets més brillants de la seva generació. Ensemble exclusiu de la prestigiosa discogràfica alemanya Winter & Winter des de 2009, Forma Antiqva constitueix un dels grups de referència de la nova generació d’intèrprets de música antiga a Espanya.

Forma Antiqva ha estat guardonat amb el Premio de la Radio Televisión del Principado de Asturias al millor grup de l’any 2010, i és grup recomanat de la temporada 2010/2011 per la Asociación Española de Festivales de Música Clásica.

Sobre el Festival de Música Antiga dels Pirineus

El Festival de Música Antiga dels Pirineus ha nascut enguany fruit de la unió d’esforços entre diverses localitats del Pirineu català. Amb la voluntat de crear una programació d’alta qualitat i de referència dins i fora del nostre país, deu municipis pirinencs han impulsat aquest festival, que pretén vincular la música antiga al ric patrimoni arquitectònic de la zona, posant especial èmfasi en l’art i arquitectura del període romànic.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus es posiciona també com una plataforma per a la promoció internacional dels ensembles de Catalunya, i com una eina de recuperació i projecció del patrimoni musical de casa nostra.

Mostrar formulari de contacte