Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Festival Brudieu presenta l'Orquestra Rubinstein amb Claudi Arimany

El Festival Brudieu presenta l'Orquestra Rubinstein amb Claudi Arimany

La formació polonesa i el fautista català oferiran un dels concerts estel.lars de l'edició d'enguany

Claudi Arimany
Claudi Arimany
08/08/2007 10:30

El Festival Internacional de Música Joan Brudieu presenta avui un dels concerts estel.lars d’aquesta edició. L’Orquestra Filharmònica Arthur Rubinstein i el prestigiós flautista català Claudi Arimany, sota la direcció d’Antonino Cascio, actuaran a les 10 de la nit, a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

El programa tindrà dues parts. A la primera, interpretaran ‘Música aquàtica’ de Haendel, Obertura de la Suite núm.1; i el concert per a flauta i orquestra Kv 622 de Mozart, i la versió del concert per a clarinet de Müller. La segona part d’aquest concert l’obrirà l’Obertura del ballet ‘Don Juan’ de Gluck, i el tancarà la simfonia núm. 43 ‘Mercuri’ de Haydn.
L’Orquestra Filharmònica Arthur Rubinstein és una de les més prestigioses de Polònia. Des de la seva fundació el 1915 a Lodz, ha recorregut un llarg camí, tot convertint-se en una de les més importants orquestres de l’Europa de l’Est.
Després d’actuar en nombroses ocasions amb Arthur Rubinstein, l’Orquestra va obtenir el reconeixement del gran pianista a l’acceptar el 1984, ser president d’honor de l’orquestra i concedir el seu nom en exclusiva. L’Orquestra té una intensa activitat amb més de 100 concerts simfònics o simfònico-corals a l’any i la participació en la gravació de nombrosos CD. A més, organitza cada any un Festival d’Oratoris i Cantates.

De la seva banda, Claudi Arimany, nascut a Granollers, és considerat un dels solistes catalans de més prestigi, amb una important trajectòria internacional com a solista. Considerat com el deixeble de Jean-Pierre Rampal, amb qui va actuar moltes vegades, en els seus concerts utilitza l’emblemàtica flauta d’or W.S. Haynes del desaparegut intèrpret marsellès. També ha compartit escenari amb Nordmann, Ayo, Zabaleta i Victòria dels Àngels, entre d’altres. Arimany ha estat convidat per les més importants orquestres i grups del món.

El concert el dirigirà Antonino Cascio. És fundador de l’Orquestra de cambra di Caserta, amb la qual ha efectuat una important tasca de promoció dels joves guanyadors de concursos internacionals.

Mostrar formulari de contacte