Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El festival de literatura infantil i juvenil Lo Llumener, aquest dissabte a Sort

El festival de literatura infantil i juvenil Lo Llumener, aquest dissabte a Sort

Aquest any gira l'esdeveniment gira entorn del conte de la Caputxeta vermella. Hi haurà activitats familiars, tallers, exposicions i fira d'àlbums il·lustrats

'Lo Llumener'
'Lo Llumener'
05/10/2017 17:40

Sort acollirà aquest dissabte Lo Llumener, un festival de petit format d'àmbit rural i de muntanya amb experiències artístiques i literàries. El certamen aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts. Entre d'altres activitats inclou espectacles a l'aire lliure, contacontes per infants i adults, tallers, exposicions, fira d'editorials i gimcana literària.

Aquest festival també té un apartat més professional i ha programat per aquest mes d'octubre un curs sobre 'Recursos narratius: Eines per al desenvolupament de l'escriptura creativa a l'aula i tècniques de narració oral', adreçat a personal docent i famílies. Aquest curs compta amb el reconeixement del Departament d'Ensenyament. Dolors Millat i Carles Alcoy seran els professors del curs.

El festival Lo Llumener comptarà també amb una petita fira d'àlbums il·lustrats on hi haurà editorials com Zorro Rojo, Media Vaca, Thule i la pallaresa Cambuleta. Durant tota la jornada es podran veure una desena d'espectacles i tots ells seran gratuïts. La biblioteca es traslladarà a cel obert i els visitants del festival es podran asseure un moment a fullejar entre els contes, aquest any centrats en el conte de la 'Caputxeta vermella'.

Una de les exposicions que es podran veure a Sort és 'Caputxetes a cabassos'. Una exposició amb diferents edicions de l'obra de la Caputxeta. Tot i que les versions més conegudes del conte popular són les de Perrault i les dels germans Grimm del 1857, existeixen innumerables adaptacions, transcripcions i versions de la Caputxeta que es podran veure a Lo Llumener.

Des dels cursos de Lo Tafanari presenten un nou curs d'il·lustració al Pallars Sobirà, emmarcat dins del Festival Lo Llumener; 'Il·lustrar amb veu pròpia'. En aquest cas serà Iratxe López de Munáin, l'encarregada d'impartir el curs.

Mostrar formulari de contacte