Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Festival de Música Antiga dels Pirineus estrena l'obra sacra de Josep Mir i LLussà

El Festival de Música Antiga dels Pirineus estrena l'obra sacra de Josep Mir i LLussà

Les partitures han estat recuperades per La Xantria i Vespres d’Arnadí, que oferiran el seu concert aquest divendres, 2 de setembre, a la Seu d’Urgell Les peces musicals estaven conservades als monestirs de Montserrat i Arantzazu

FEMAP - La Xantria i Vespres d'Arnadí
FEMAP - La Xantria i Vespres d'Arnadí
02/09/2011 12:34

El grup vocal La Xantria i l’ensemble Vespres d’Arnadí oferiran un concert aquest divendres 2 de setembre a les 22.00 hores al Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Sota la direcció de Daniel Espasa i Pere Lluís Biosca, ambdues formacions es reuneixen per interpretar a la Seu d’Urgell les obres sacres de Josep Mir i Llussà, conservades als monestirs de Montserrat i Arantzazu.

La Xantria és una formació coral creada el 2008 amb la voluntat de recuperar i interpretar la música vocal catalana del renaixement al classicisme. Per la seva banda, Vespres d'Arnadí es va crear l'any 2005 amb l'objectiu d'aprofundir en el repertori barroc.

El compositor lleidatà Josep Mir i Llussà (1700-1764) fou mestre de capella del barroc tardà i regentà institucions musicals eclesiàstiques a Segòvia, Valladolid i al Reial Monestir de l’Encarnació. La intensa activitat de Mir en el camp de la música religiosa es materialitza en un extens catàleg d’obres que han quedat disseminades per tota la geografia espanyola i hispanoamericana. De Mir i LLussà ens han arribat moltes composicions, la majoria d'elles per a doble cor i en llatí.

Estrena mundial

Amb aquesta estrena mundial, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) mostra la seva aposta ferma no només per a la promoció de formacions catalanes, sinó també per al foment de la recuperació del patrimoni musical del país. El Festival de Música Antiga dels Pirineus continuarà amb els dos concerts de clausura que l’ensemble Nuevo Sarao oferirà a La Seu d’Urgell i València d’Àneu els dies 9 i 10 de setembre respectivament. La Xantria i Vespres d’Arnadí també actuen aquest dissabte, 3 de setembre, a Esterri d’Àneu.

Mostrar formulari de contacte