Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Festival del Joc del Pirineu comptarà amb prop d'una vintena d'espais de la Seu d'Urgell per a fer partides

El Festival del Joc del Pirineu comptarà amb prop d'una vintena d'espais de la Seu d'Urgell per a fer partides

La setena edició del certamen tindrà lloc del 31 de març al 2 d'abril. L'esdeveniment està plenament consolidat i ja és un referent a Catalunya

Presentació de la setena edició del Festival del Joc del Pirineu 2023
Presentació de la setena edició del Festival del Joc del Pirineu 2023
23/01/2023 16:35

La setena edició del Festival del Joc del Pirineu, que tindrà lloc entre el 31 de març i el 2 d'abril, comptarà amb gairebé una vintena d'espais de la Seu d'Urgell preparats per dur a terme diverses partides. Així, a banda d'estrenar una ubicació destinada als nens d'entre 0 i 3 anys, s'incrementarà els punts on es desenvoluparan les anomenades "experiències lúdiques singulars", per les quals es trien entorns que ajudin a endinsar-se en la filosofia del joc. D'entre els nous espais destaca el Museu Diocesà d'Urgell, a més de diversos hotels de la capital alturgellenca.

El certamen, que va aplegar més de 6.000 persones en la passada edició, està plenament consolidat i ha aconseguit situar-se com un referent a Catalunya en aquest àmbit. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha indicat que una de les especificitats de l'esdeveniment és que "tota la ciutat hi juga". També ha destacat que "el joc és cultura" i que per això la ciutat hi creu. Per la seva banda, el vicealcalde, Jordi Fàbrega, ha remarcat que durant el certamen la capital de l'Alt Urgell es converteix en "la capital del joc". A més a més, enguany s'espera més afluència de públic, tenint en compte que el festival coincideix amb les vacances escolars de Setmana Santa.

Premi al Millor joc de rol

La tinent d'alcalde de Promoció de la ciutat, Mireia Font, ha informat que en aquesta edició hi haurà partides que es duran a terme a la Biblioteca de Sant Agustí i al Centre Cívic El Passeig. Pel que fa a la quarta edició dels Premis Catalunya, als quals hi opten una trentena de jocs, ha assenyalat que s'incorporarà la categoria de Millor joc de rol. També continuarà premiant-se el Millor joc de taula infantil editat en llengua catalana i el Millor joc de taula familiar i/o adult editat en català.

El guardó 'Amic del Joc' se l'endurà Oriol Comas, estudiós i autor català de l'àmbit del joc de taula que al llarg de la seva extensa carrera ha publicat diverses obres al voltant de la història del joc i de diferents tipologies del joc. Ha estat director de la fira 'Jugar per Jugar' de Granollers durant més d’una dècada i des del seu inici i fins el 2021 va ser el comissari del Festival Dau de Barcelona.  

Novetats

Una altra de les novetats del Festival del Joc del Pirineu és que en el marc del certamen hi haurà presentacions oficials de jocs, com l'anomenat 'Jerusalem', ideat per una teòloga. La presentació comptarà amb la participació del Bisbat d'Urgell. També s'incrementarà el nombre d'editorials presents al festival, passant de quatre a nou, segons ha manifestat el codirector tècnic del Festival del Joc del Pirineu, Marc Travé. A més, en l'àmbit comercial, uns quaranta comerços de la ciutat s'implicaran en la iniciativa organitzant diverses propostes lúdiques.

L'organització ha valorat de forma especial la implicació de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, la Unió de Botiguers de la Seu, a més de la col·laboració de les associacions Allau, la Companyia de Jocs l’Anònima i Ayudar Jugando,"les quals aporten el component social que també té del Festival del Joc del Pirineu”.

Editorials patrocinadores

Les editorials patrocinadores són DEVIR, TCG FACTORY i ZACATRUS, mentre que les editorials col·laboradores que seran presents al festival seran GdM Games, Enpeudejocs Edicions, Suggar Editorial, Tantrix Editorial, Cayro Games i RA Games, que es desplaçaran fins a la Seu d’Urgell per oferir les seves activitats i els seus productes.

Es reprèn el Pirijoc

El festival també es complementarà amb un cicle de xerrades sobre el món del joc i es reprèn el Pirijoc, adreçat a mestres i professors, amb el Col·legi La Salle. A més, del 27 al 30 de març, l’alumnat de la Seu d’Urgell passarà per la ludoteca instal·lada a la Sala de Sant Domènec.

Mostrar formulari de contacte