Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Festival del Joc del Pirineu de la Seu d'Urgell obre inscripcions per a les experiències lúdiques singulars

El Festival del Joc del Pirineu de la Seu d'Urgell obre inscripcions per a les experiències lúdiques singulars

Ja et pot consultar tota la programació al web de l'esdeveniment, que se celebrarà el 31 de març i l'1 i 2 d'abril. La reserva de plaça s'ha de fer telemàticament i és gratuïta
Festival del Joc del Pirineu
09/03/2023 17:10

Aquest divendres, 10 de març, s’obren les inscripcions telemàtiques per a poder participar en qualsevol de les experiències lúdiques singulars del 7è Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell, que tindrà lloc el cap de setmana del divendres 31 de març i dissabte i diumenge, 1 i 2 d’abril. A l'esdeveniment hi pot participar tant públic expert com novell.

Pel que fa al tràmit per inscriure's, només cal apuntar la persona que jugarà. Els acompanyants dels menors no hauran de formalitzar la seva participació, tot i que sí que caldrà que els acompanyin durant l’activitat. Un cop es posi en marxa el certamen, també serà possible reservar plaça (si en queden disponibles) al punt d’informació que es trobarà ubicat al vestíbul de la Sala de Sant Domènec.

Les inscripcions a les experiències lúdiques singulars són gratuïtes. El Festival del Joc del Pirineu ofereix en aquesta setena edició del festival més de 700 places d'aquest tipus, en 60 localitzacions diferents escampades per tota la ciutat, i més de 80 activitats pensades per a famílies, joves, infants i aficionats als jocs de taula de tots els nivells.

Ludoteques

El Festival del Joc comptarà amb un total de 6 ludoteques on es podrà jugar amb l'assessorament i guia de monitoratge especialitzat. Els diferents punts de joc permetran evitar aglomeracions. Com a novetat d’enguany, divendres a la tarda ja es posaran en funcionament (de 17 a 20 hores), i dissabte i diumenge, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores, les següents ludoteques:

•             Ludoteca infantil i de primers jocs, al Centre Cívic El Passeig.

•             Ludoteca familiar, a la Sala de Sant Domènec.

•             Ludoteca avançada, a la Sala La Cuina i a la Sala de la Immaculada.

Les ludoteques que obriran dissabte i diumenge seran:

•             Ludoteca de jocs gegants a l’exterior, a la plaça Soldevila (al costat de l'Hospital de la Seu d'Urgell).

•             Ludoteca de jocs tradicionals amb la Companyia de Jocs l’Anònima.

•             Ludoteca d’iniciació a jocs de rol, al CETAP- Centre Cultural Les Monges.

Partides de rol d’iniciació i campionats

En relació amb les partides de rol d'iniciació, estan orientades a un públic que no coneix gaire els jocs de rol o que els vol descobrir. Alhora, però, també les podran gaudir aquelles persones que ja hi tenen experiència. Per jugar-hi, requereixen d’inscripció prèvia.

D'altra banda, de la mà d'algunes de les editorials patrocinadores del Festival se celebraran campionats de jocs amb importants premis. No caldrà ser cap expert per participar-hi. També s'insta a incriure's prèviament, malgrat que també es podrà fer el tràmit durant el Festival (si queden places disponibles) al punt d’informació del vestíbul de la Sala de Sant Domènec.

El Joc dels Aparadors Enredats

El Festival del Joc del Pirineu inclou un any més el Joc dels Aparadors Enredats, una iniciativa conjunta entre La Seu Comercial, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, l’Associació Menja’t L’Alt Urgell i Associació de Veïns i Comerciants del Carrer dels Canonges "per fer del Festival un projecte de ciutat". Hi prendran part un total de 39 establiments.

Hi haurà dues propostes de jocs segons l’edat i/o nivell. La primera opció és la de 'Daus infiltrats' (a partir de 3 anys fins 99+), en què s'haurà de comptar els daus que hi ha a cada aparador i, un cop es trobin, apuntar-ho a la casella corresponent. La segona opció serà la d''Endevina el joc' (a partir de 8 anys fins a 99+). En aquest cas, caldrà visitar tots els aparadors dels comerços de la llista per comprovar que hi ha un joc amb el nom amagat. Els participants podran accedir a una pista al mateix aparador mitjançant un codi QR.

Una vegada es tingui la butlleta emplenada d’un o dels dos jocs, caldrà dipositar-la en una de les urnes que hi haurà a l’Espai Ermengol a partir del 21 de març o bé durant el cap de setmanal del festival a les diferents ludoteques. Els concursants prendran part en un sorteig de 5 premis, cortesia de les entitats, que es realitzarà dilluns 3 d’abril a la sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc. Els guanyadors es faran públics als canals de comunicació del Festival del Joc del Pirineu i de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Jocs a Taula

Finalment, un total de 5 restaurants de la Seu d’Urgell també s'involucraran en el Festival del Joc del Pirineu amb 'Jocs a Taula'. Per això, durant el cap de setmana de celebració d’aquest certamen oferiran plats i menús amb molt de joc. Els establiments són el Restaurant Miscela/Hotel Avenida, l'Hotel Nice, el Parador de la Seu d’Urgell, el Seu&Go-Mercat Cafè i el Cigne&Delicious.

Mostrar formulari de contacte