Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Festival Esbaiola't demana més suport institucional per a properes edicions

El Festival Esbaiola't demana més suport institucional per a properes edicions

Els organitzadors calculen que necessitarien uns 60.000 euros més per fer front al creixement. Més de la meitat del pressupost prové de subvencions i també tenen l'ajut de voluntaris i empreses locals
Esbaiola't 2018
28/07/2018 21:00

El Festival Esbaiola't, amb seu a Esterri d'Àneu, necessita més finançament de cara a la celebració de properes edicions. Així ho han assegurat els membres de l'organització, que han xifrat l'augment necessari en uns 60.000 euros i han fet una crida a les institucions per rebre aquest suport econòmic, que ara és de 101.000 euros .

Tot i que aquesta onzena edició l'han valorat de reeixida tant per l’assistència de públic com per la qualitat artística i les activitats paral·leles, asseguren que "no ha suposat un augment del pressupost " i "si s’ha arribat a aquest nivell de qualitat és gràcies a l’esforç d’organització i voluntariat".

Un 30% dels ingressos prové de la venda d’entrades, el 21,5% l'aporta l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, un 20% és del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, un 12,5% és a càrrec de 73 comerciants i petites empreses de les Valls d’Àneu i el Pallars Sobirà, un 10% el reben de la Diputació de Lleida i un 6% és del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

En aquest sentit, el festival fa una crida principalment a la Diputació de Lleida, per tal que hi destini un import superior, ja que l’esdeveniment " té un impacte a tota la demarcació de Lleida, tant a nivell econòmic com cultural", expliquen i també " es veu la necessitat de trobar algun gran patrocinador que pugui assegurar la continuïtat del festival".

"No és tracta d’augmentar en programació, que ara mateix ja està molt ben valorada per part del públic del festival, sinó d’augmentar en serveis que permetin a l’usuari gaudir del festival amb millor qualitat, seguretat i tranquil·litat", puntualitzen. A més a més, hi afegeixen que hi ha una "falta de personal per atendre al públic als espais; de material tècnic, de serveis com per exemple lavabos als espais d’actuació, i cal incrementar la seguretat i l’assistència mèdica" .

El festival té una bossa de voluntaris que s'ocupen de bona part de les tasques, però segons els impulsors "s’haurien de professionalitzar perquè el servei sigui de major qualitat".

Mostrar formulari de contacte