Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Festival Sons de Muntanya, a punt

El Festival Sons de Muntanya, a punt

Josep Lizandra i Tito Peláez coordinen l'esdeveniment, en el qual actuaran Ministrers de la Vila Nova, El Pont d'Arcalís, Eskamot Tamarro, La Carrau, Dúmbala Canalla i els Diables de L'Alt Urgell
Sons de Muntanya - Presentació
05/07/2007 12:32

Aquest matí s'ha iniciat al centre de la Seu, a la plaça Catalunya, la instal.lació de la carpa i l'escenari principal del Festival Sons de Muntanya, que fins l’any passat s’associava a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, però que aquest cap de setmana prendrà personalitat pròpia. La sisena edició del certamen es fa coincidir amb la festa patronal de Sant Ot, i aplegarà un bon nombre d'actuacions relacionades amb la música tradicional pirinenca.

En roda de premsa, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que la finalitat del festival ha estat des dels seus inicis potenciar i valoritzar la música que es fa a la muntanya com un element bàsic d’identitat local i territorial. Segons ha indicat Batalla, aquest objectiu es mantindrà i alhora "es dotarà de més contingut una festa de Sant Ot que sovint ha estat mancada de prou participació popular".

La nova estructura del festival està pensada per a petits escenaris a l’aire lliure, i és per això que es considera ideal l’època estiuenca. El certamen pretén oferir la possibilitat d’actuar a diferents petites formacions del Pirineu, formades majoritàriament per joves que recuperen instruments i melodies tradicionals. El festival també inclou en la seva programació actuacions de grups consolidats i populars.

El regidor de cultura, Miquel Colom, ha manifestat que a més d'atraure públic local, s'espera aconseguir portar a la ciutat un bon nombre de turistes i aficionats a la música tradicional. Enguany s'haurà de veure l'encaix de la nova proposta. Colom també valora com a positiu el fet que aquest cap de setmana altres activitats coincideixin amb la proposta: el Grifone Mountain Festival, el Festival d'Aeromodelisme del Sedis, la Trobada de Puntaires, la Festa de Sant Cristòfol i la Trobada de Cantautors de Bescaran, entre d'altres.

Els músics Josep Lizanda i Tito Peláez han estat els encarregats d’elaborar la proposta de continguts. La primera jornada se centrarà en diverses places i terrasses de la ciutat, mentre que la segona serà amb un escenari principal i pensat per a un públic més familiar.

Programació

Sons de Muntanya s’iniciarà la nit de divendres, amb un concert a la plaça dels Oms a càrrec dels Ministrers de Vilanova i el grup El Pont d’Arcalís – les Violines.

Durant tot dissabte s’han programat actuacions a diferents terrasses de bars del centre històric de la ciutat (Plana, Escoberts, Palau Cafè i Parc del Segre ), protagonitzats per petites formacions de joves músics de l’Alt Urgell i la Cerdanya que toquen instruments de música tradicional –Els Tanyuts, Ai, mare!, Els cantadors de la muntanya, Toni Barnola i Eva Campi, Jaume Espugues i Surti com surti

Les danses tradicionals també tenen un paper destacat al festival Sons de muntanya. De la mà de Pep Lizandra i acompanyats pel grup Eskamot Tamarro, el pati de Sant Agustí acollirà dissabte un taller de danses per a nens i adults, que durant dues hores ballaran el que han après a la tarda.

A la nit, un concert a l’escenari principal, situat a la plaça Catalunya i a càrrec dels grups Dúmbala Canalla i la Carrau. S’inclou a la programació festiva un correfoc a càrrec del Grup de Diables de l’Alt Urgell, marcant la mitja part del concert entre les dues formacions.

Mostrar formulari de contacte