Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El festival Sons de Muntanya es trasllada a la festa de Sant Ot

El festival Sons de Muntanya es trasllada a la festa de Sant Ot

El certamen s’havia celebrat fins ara en el marc de la Fira de Sant Ermengol. Els grups convidats destaquen per la recuperació de la música tradicional del Pirineu
13/06/2007 17:44

El Festival Sons de Muntanya, que fins l’any passat s’associava a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, prendrà personalitat pròpia i des d’ara se celebrarà a l’estiu. La propera edició serà els dies 6 i 7 de juliol del mes vinent, coincidint a més a més amb la festa patronal de Sant Ot.

Sons de Muntanya es va crear en el marc de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que se celebra a mig octubre. Amb aquest canvi de dates, l’organització del certamen té com a objectiu “considerar el festival com un tot” i “donar-li el protagonisme la força que té”, ja que actualment el seu creixement es troba limitat tant per l’espai on es pot desenvolupar com per la personalitat.

Amb Sons de Muntanya, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell va voler refermar la vocació pirinenca de la Fira. La finalitat del festival ha estat des dels seus inicis potenciar i valoritzar la música que es fa a la muntanya com un element bàsic d’identitat local i territorial. Des del consistori també es remarca el desig de dotar de més contingut una festa de Sant Ot que sovint està mancada de prou participació popular.

La nova estructura del festival està pensada per a petits escenaris a l’aire lliure, i és per això que es considera ideal l’època estiuenca. El certamen pretén oferir la possibilitat d’actuar a diferents petites formacions del Pirineu, formades majoritàriament per joves que recuperen instruments i melodies tradicionals. El festival també inclourà en la seva programació actuacions de grups consolidats i populars.

Els músics Josep Lizanda i Tito Peláez són els encarregats d’elaborar la proposta de continguts i populars. La primera jornada se centrarà en diverses places i terrasses de la ciutat, mentre que la segona serà amb un escenari principal i pensat per a un públic més familiar.

  • Eskamot Tamarro
  • Sons de Muntanya

Mostrar formulari de contacte