Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Fogony de Sort manté un any més l'estrella Michelin

El Fogony de Sort manté un any més l'estrella Michelin

Enguany s'afegeix a la llista gastronòmica el restaurant l'Ibaya, ubicat a l'Hotel Sport Hermitage de Soldeu. Catalunya compta amb 65 estrelles en 50 establiments
Estrella per al restaurant l'Ibaya (Foto: Hotel Sport Hermitage)
15/12/2021 20:45

El Fogony de Sort és l'únic restaurant de l'Alt Pirineu que ha estat reconegut amb una Estrella Michelin a la llista que s'acaba de fer pública i que conformarà la Guia Michelin 2022. L'establiment pallarès, amb Zaraida Cotonat al capdavant, ja fa disset anys que manté aquesta distinció, que ostenta des del 2006. Com a novetat, al Principat d'Andorra un altre establiment s'incorpora a la guia. Es tracta de l'Ibaya, dirigit pel xef Francis Paniego, ubicat a l'hotel Sport Hermitage de Soldeu.

En total, la selecció del 2022 de la guia vermella inclou 1.362 restaurants a Espanya, Portugal i Andorra, entre els quals hi ha 11 establiments amb tres estrelles, 40 amb dues, 211 amb una i 284 Bib Gourmand. Catalunya compta amb 65 estrelles en 50 establiments.

Com a novetats, Michelin ha donat a 26 nous restaurants la seva primera estrella. A més del restaurant d'Andorra l'Ibaya (a Soldeu), també l'han sumat Alejandro Serrano (Miranda de Ebro), Arrels (Sagunt), Atalaya (Alcossebre), Auga e Sal (Santiago de Compostela), Ayalga (Ribadesella), Cañabota (Sevilla), Casona del Judío (Santander), Coto de Quevedo (Torre de Juan Abad), Deessa (Madrid), El Rincón de Juan Carlos (Tenerife), El Serbal (Santander), Fierro (València), Garena (Dima), Kaido Sushi Bar (València), La Gaia (Eivissa), Lera (Castroverde de Campos), Lienzo (València), Ment by Óscar Calleja (Salamanca), Nintai (Marbella), Nub (Tenerife), Nublo (Haro), Peix & Brases (Dènia), Poemas de Hermanos Padrón (Gran Canaria), Quimbaya (Madrid), Versátil (Zarza de Granadilla) i Zaranda (Palma).

Vuit nous restaurants amb estrella Verda

Per segon any, la guia vermella ha concedit les conegudes com a estrelles verdes a restaurants que destaquen per al seu compromís amb la gastronomia sostenible, combinat amb una identitat culinària. Entre els que l'han rebut hi ha El Celler de Can Roca, així com el Maca de Castro (Mallorca), el Cenador de Amós (Villaverde de Pontones), Coque (Madrid), Finca Alfoliz (Aljaraque) i Lera (Castroverde de Campos). Ja hi ha 29 restaurants que tenen aquesta distinció.

Com a novetat de l'edició del 2022, Michelin ha impulsat dos nous premis especials per fomentar els joves talents i la transferència de coneixements. El Premi al Cuiner Jove ha distingit el jove xef Mario Cachinero del restaurant Skina (Marbella), que té dues estrelles Michelin. Quant a la distinció al Xef Mentor l'ha rebut Martín Berasategui, el xef donostiarra que capitaneja el restaurant amb tres estrellas a Lasarte-Oria.

Mostrar formulari de contacte