Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El fons d'inversió nord-americà J.C. Flowers compra Vall Banc per 29 milions d'euros

El fons d'inversió nord-americà J.C. Flowers compra Vall Banc per 29 milions d'euros

El traspàs d'actius a l'entitat que substitueix BPA es farà al llarg de les properes setmanes. Els germans Cierco impugnaran l'acord i estudien accions legals contra l'adjudicatari
BPA
22/04/2016 11:40

L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries d'Andorra (AREB) ha anunciat que Vall Banc, entitat que ha de substituir Banca Privada d'Andorra, serà adquirida per un fons d'inversió nord-americà, J.C. Flowers, per un preu de 29 milions d’euros. L’acord s’oficialitzarà definitivament els propers dies, en el moment que quedin resolts els serrells formals que resten pendents.

Segons ha apuntat l’Agència en un comunicat, la proposta de J.C. Flowers, que inclou un desemborsament inicial en formalitzar-se la compravenda i "una sèrie esglaonada de pagaments vinculats a l’evolució del negoci", ha estat considerada la més adient perquè "reuneix tots els requisits exigits, optimitza l’ús dels recursos públics i ofereix bones perspectives de continuïtat de negoci per a Vall Banc, els seus clients i els seus empleats". El president de l’AREB, Albert Hinojosa, va exposar que l’oferta de J.C.Flowers "protegeix els interessos dels clients lícits de l’entitat, assegura la viabilitat de Vall Banc, demostra l’interès dels inversos internacionals del país i certifica la bona salut del sistema financer andorrà".

L'operació que es durà a terme entre el 9 i 10 de maig, per tal que Vall Banc comenci a treballar a partir del dia 11 de maig. Els clients lícits veuran traspassats els seus comptes en unes setmanes i podran recuperar la normalitat de forma progressiva, tot i fixar-se un termini de sis mesos de restriccions. A més, segons RTVA, la posada en marxa de l’entitat es farà amb un corresponsal i, per tal de dur-la a terme, la llei fixa un capital mínim de 30 milions d’euros. L’AREB ja havia aportat a Vall Banc tres milions, i ara n’aportarà els 27 restants.

Les pèrdues, xifrades en 103 milions, es compensaran mitjançant l’amortització total del capital de l’entitat, els instruments híbrids –accions preferents– i el deute subordinat. 

Els accionistes majoritaris de BPA han decidit impugnar l’adjudicació de Vall Banc al fons americà. En un comunicat, els germans Higini i Ramon Cierco han assegurat que aquesta demanda es formalitzarà en el moment que la compra de J.C.Flowers es faci oficial. A més, els màxims accionistes de Banca Privada d’Andorra no descarten emprendre accions legals contra l'adjudicatari. També han avançat que faran un "seguiment estricte" del compliment de les condicions de l’acord.

Mostrar formulari de contacte