Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El forfet Pireníssim es dóna a conèixer a Barcelona

El forfet Pireníssim es dóna a conèixer a Barcelona

Aquest dimecres s'ha divulgat al Palau Robert el primer producte de la marca, la ruta entorn al formatge La idea engloba 80 varietats formatgeres i més de 200 establiments s de l'Alt Pirineu i Aran
Pireníssim - Barcelona
14/12/2011 16:33

Pireníssim ha rebut aquesta setmana el Diploma Turístic de la Generalitat de Catalunya i es comença a promocionar. Aquest dimecres se n'ha fet una presentació al Palau Robert de Barcelona.

De moment, els promotors fan un bon balanç de la rebuda a la primera activitat de la marca: el Tour de formatge i emocions. L’objectiu és incrementar el nombre de visitants a la zona i dels establiments implicats per tal d’impulsar l’economia i generar ocupació.

El President del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, creu que "tot i que fa pocs mesos que funciona, el Forfet Pireníssim ja està contribuint a impulsar el turisme i a generar activitat al voltant dels productes agroalimentaris, especialment els formatgers". El programa també vol reactivar altres agents econòmics de la zona com ara restaurants, hotels, comerços i empreses de senderisme. Les prioritats són, hi afegeix Moliner, "desestacionalitzar el turisme i incrementar el nombre de visitants a la zona en un 6%”.

El “Tour de formatge i emocions” dóna accés a una ruta amb més de 80 varietats, des de la Cerdanya fins a la Val d’Aran. Agrupa un total de 206 establiments i consisteix en un talonari amb descomptes en formatgeries, restaurants, hotels, botigues, museus i activitats de senderisme d’aquestes comarques.

15.000 talonaris

Els establiments adherits i les oficines de turisme han distribuït pràcticament la totalitat dels 15.000 talonaris editats en aquesta primera edició des de l’estiu i se n’han descarregat prop de 400 a través del portal www.pirenissim.org.

Com a part d’aquesta iniciativa que té com a fil conductor el formatge, s’ha editat el Catàleg de Formatges de l’Alt Pirineu i Val d’Aran, que recull en 87 pàgines les més de 80 varietats elaborades per a les 27 formatgeries ubicades a aquests territoris. Aquesta guia estarà disponible a les oficines de turisme del territori, als establiments adherits per a consulta dels clients i en format digital al web de la marca.

El projecte l'impulsen els cinc Consells Comarcals de l’Alt Pirineu i el Conselh Generau d’Aran. Compta amb subvenció del SOC i del Fons Social Europeu.

Mostrar formulari de contacte