El forner de Martinet Josep Boix rep el Diploma de Mestre Artesà Alimentari
Josep Boix i Vilaseca, responsable del Forn d'en Jordi de Martinet, ha estat reconegut amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari. Boix ha rebut el premi aquest dilluns a la nit, al Palau de Pedralbes de Barcelona, en un acte que va presidir el el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila.
Forn d’en Jordi és una empresa familiar amb una trajectòria de més de 50 anys, compromesa cap a la qualitat, la incorporació de productes agroalimentaris de proximitat en la seva elaboració i el manteniment de les maneres de fer artesanals que li confereixen al seu producte final un resultat de gran qualitat. Tot això fa que el seu establiment, com d'altres del poble de Martinet, sigui de parada obligada per a molts visitants del Baridà i del Pirineu.
En l'edició d'enguany s'ha lliurat 28 diplomes de Mestre Artesà, dels quals vuit són forners, vuit pastissers, nou cansaladers xarcuters, dos xurrers i un formatger. Segons el govern, els guardonats "reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària". A més a més, han d'haver exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposar del carnet corresponent. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 888 diplomes.