Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern adquireix els terrenys del futur aeroport de la Seu d'Urgell

El Govern adquireix els terrenys del futur aeroport de la Seu d'Urgell

El consell d’administració de l’Incasòl ha aprovat avui la compra dels terrenys del futur aeroport de la Seu d’Urgell. El nou aeròdrom es desenvoluparà en una superfície de 198 hectàrees, de les quals el Govern n’ha adquirit ara 168, un 85 % del total, per un import de 8 MEUR. El delegat de Política Territorial i Obres Públiques de l'Alt Pirineu, Jordi Mas i Ortega, s'ha mostrat satisfet perquè el govern ha complit la promesa feta en relació a la compra de la infrastructura.
Mapa Aeroport de la Seu
08/05/2007 18:09

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat que “avui comença el compte enrere per fer realitat l’aeroport de la Seu. Aquest és el punt d’inflexió d’una situació de paràlisi que hem viscut al voltant d’aquest aeroport en els darrers anys” per Nadal “el Govern ha donat així un pas essencial per potenciar una infraestructura fonamental per al desenvolupament de les comarques del Pirineu”.

El conseller ha recordat que “fa massa temps que l’aeròdrom està tancat i se’n parla. A partir d’avui ja es pot començar a tractar del seu futur sobre una base tangible”. En aquest sentit, Nadal ha destacat que “l’adquisició de terrenys del Govern se suma a l’impuls que el Departament està donant al Pla especial, al Pla de viabilitat i als informes ambientals necessaris per fer realitat el més aviat possible aquesta nova infraestructura”.

El conseller ha afegit que el Govern continuarà en contacte amb el Govern andorrà i espanyol així com amb els ajuntaments concernits per tal de mantenir els mecanismes de coordinació institucionals necessaris al voltant d’aquesta infraestructura.

Adquirits el 85 % dels terrenys

El Govern de la Generalitat té com a objectiu potenciar l’aeròdrom actual de la Seu d’Urgell i construir un sistema general aeroportuari amb tots els serveis necessaris tant per aeronaus com pels passatgers.

És amb aquesta finalitat que el Govern ha adquirit el 85% dels terrenys del futur aeroport de la Seu després d’arribar a un acord amb la propietat de l’antic aeròdrom existent en aquest emplaçament. Així, el Govern ha comprat ja 168 hectàrees del total de les 198 necessàries per desenvolupar el nou aeroport i continuarà treballant per l’adquisició de la resta del terrenys mitjançant la negociació amb els propietaris.

L’aeroport de la Seu estarà situat entre els termes municipals de Montferrer i Castellbó i Ribera d’Urgellet. La ubicació de les instal·lacions en aquest emplaçament servirà, a més, per a recuperar unes instal·lacions obsoletes existents que, d’altra manera, romandrien en el territori sense l’adequada utilització.

Impuls a l’aeroport de La Seu

Paral·lelament a la compra de terrenys que avui s’ha fet efectiva, el Govern està impulsant el Pla especial per a la delimitació de sòl de l’àmbit del futur aeroport de la Seu. Aquest document, aprovat inicialment, delimita l’espai i legitima la reserva de sòl per garantir la ubicació del futur aeroport. El Pla serà sotmès a informació pública i es donarà audiència als ajuntaments. Posteriorment, serà aprovat provisionalment en comissió, i rebrà l’aprovació definitiva del conseller de Política Territorial i Obres Públiques.

El DPTOP, igualment, està redactant el Pla de viabilitat de l’aeroport que es preveu que estigui a punt aquest mateix any, mentre l’Incasòl prepara un primer informe de sostenibilitat ambiental. Un cop estiguin llestos aquests dos documents s’encarregarà el Pla director aeroportuari que definirà i concretarà les possibilitats i les necessitats de l’aeroport tant pel què fa a operacions com a les instal·lacions aeronàutiques.

Mostrar formulari de contacte