Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern ampliarà la plantilla de l'INEFC per posar en marxa els nous estudis superiors de la Seu d'Urgell

El Govern ampliarà la plantilla de l'INEFC per posar en marxa els nous estudis superiors de la Seu d'Urgell

Aquest dimarts s'ha anunciat l'autorització per contractar nous professors. Aquest proper curs 2021-2022 ha de començar el grau de CAFE especialitzat en esports de natura, pioner a Catalunya

Roda de premsa de Meritxell Budó (@govern)
Roda de premsa de Meritxell Budó (@govern)
09/03/2021 14:10

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts al migdia que la Generalitat ha acordat autoritzar l'ampliació de la plantilla de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). Aquesta mesura, segons ha especificat Budó, té com a principal objectiu garantir la posada en marxa del nou Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) que es podrà cursar presencialment a la Seu d'Urgell a partir d'aquest proper curs 2021-2022.

L’ampliació de personal es concreta, aquest primer any 2021, en la creació d’onze llocs de treball de personal laboral docent amb la categoria professional de professor/a, així com quatre llocs de treball de personal laboral i vuit llocs de treball de personal funcionari amb funcions d’administració i serveis, amb l’objectiu de donar cobertura al grau amb caràcter previ a la seva posada en funcionament.

L'anunci suposa una nova passa endavant en la preparació dels nous estudis universitaris reglats, que esdevindran els primers de caire presencial que es poden cursar a les comarques de l'Alt Pirineu. Aquest grau també serà pioner pel que fa al tipus d'estudis, atès que seran els primers de Catalunya i de la península ibèrica que són especialitzats en esports de natura, tot aprofitant l'entorn ideal del Pirineu per a aquestes activitats.

També dins la preparació de l'estrena del nou grau, aquest mes passat el director de l'INEFC, Eduard Inglés, i el director de l'INEF de Lleida, Xavier Peirau, van fer una visita a la Seu d'Urgell per començar a planificar l'ús d'instal·lacions esportives municipals per a les pràctiques dels alumnes. Entre d'altres, es preveu fer servir el Camp Municipal Emili Vicente, el Palau d'Esports i el Pavelló Poliesportiu, fora dels horaris en què aquestes instal·lacions són utilitzades pels clubs de la ciutat.

Pel que fa a les aules, inicialment s'ubicaran al Centre Cultural Les Monges, també propietat de l'Ajuntament. Tot i això, ja es prepara el projecte de construcció de l'edifici que les acollirà de manera definitiva. El consistori ha avançat aquest hivern que es preveu que l'equipament s'alci en una parcel·la de l'Horta del Valira. A banda de la corporació municipal, el projecte formatiu també compta amb la implicació de la Generalitat de Catalunya (mitjançant la Secretaria General de l'Esport), l'INEFC, la Universitat de Lleida i la Diputació de Lleida. Totes cinc institucions van signar aquest any passat el conveni per tirar-lo endavant.

Mostrar formulari de contacte