Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern andorrà aprova una quota general amb 320 autoritzacions de residència i treball

El Govern andorrà aprova una quota general amb 320 autoritzacions de residència i treball

La xifra és idèntica a l'aprovada ara fa un any i vol privilegiar l'accés als llocs de treball dels andorrans i residents
15/04/2015 18:58

El Consell de Ministres d'Andorra ha donat llum verd a una quota general amb 320 d’autoritzacions de residència i treball i d’autoritzacions de treball fronterer fins al 31 d’octubre del 2015. L’acord s’ha adoptat a proposta del ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, durant la reunió de Govern celebrada aquest dimecres.

El contingent s’ha determinat després d’analitzar la situació socioeconòmica i les necessitats dels agents econòmics. El Departament d’Immigració ha optat finalment per una quota reduïda de 320 treballadors, idèntica a l’aprovada ara fa un any i amb l’objectiu de privilegiar l’accés als llocs de treball dels andorrans i dels residents per afavorir la cohesió social.

Malgrat que en el darrer any la situació socioeconòmica sembla que ha millorat i, en concret, ha disminuït significativament el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació en situació de recerca de treball, la recuperació incipient obliga el Govern a seguir actuant amb cautela en el moment de determinar el nombre d’autoritzacions que es poden concedir mitjançant la quota general, sense que això suposi desatendre les necessitats més immediates dels sectors productius interessats, ni pugui comportar una limitació excessiva de la mà d’obra forana, perquè les conseqüències que se’n podrien derivar incidirien negativament en la bona marxa de l’economia productiva i, de retruc, també en la cohesió social.

Les autoritzacions aprovades cobreixen determinades ocupacions professionals qualificades o específiques que no es troben o es troben difícilment al Servei d’Ocupació.

El reglament preveu igualment que atesa la necessitat de proporcionar un servei proper i de qualitat al turisme de parla russa es regularitza la situació d’immigració de les persones que ja es van acollir als reglaments de quota especial de temporada aprovats l’octubre del 2014.

La quota queda distribuïda de la següent manera:

- 55 autoritzacions per a personal directiu de les empreses i de les administracions públiques

- 75 autoritzacions per a tècnics i professionals científics i intel·lectuals

- 50 autoritzacions per a delineants i dissenyadors tècnics; tècnics en ciències físiques, químiques, enginyeria i informàtica; tècnics d’equips òptics i electrònics; professionals de la navegació marítima i aeronàutica; tècnics en edificació, seguretat en el treball i control de qualitat; tècnics en ciències naturals i en sanitat; tècnics en educació infantil, instructors de vol, navegació i conducció de vehicles

- 3 autoritzacions per a dissenyadors gràfics i dissenyadors de joieria

- 25 autoritzacions per a esportistes professionals i entrenadors esportius - 11 autoritzacions per a recepcionistes d’hotel

- 15 autoritzacions per a cuiners

- 24 autoritzacions per a cambrers

- 13 autoritzacions per a caps de cuina, de menjador i similars

- 7 autoritzacions per a auxiliars d’infermeria hospitalària

- 9 autoritzacions per a assistents domiciliaris

- 3 autoritzacions per a perruquers unisex

- 4 autoritzacions per a guies de turisme

- 20 autoritzacions per a dependents de comerç

- 2 autoritzacions per a pastors, eugassers o vaquers

- 2 autoritzacions per a pastissers

- 2 autoritzacions per a forners

Mostrar formulari de contacte