Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern anuncia el confinament de tot Catalunya per prevenir el coronavirus

El Govern anuncia el confinament de tot Catalunya per prevenir el coronavirus

Es vol restringir les entrades i sortides per evitar el "col·lapse" del sistema sanitari. Quim Torra demana que, en el marc de l'estat d'alerta decretat per l'Estat, es tanqui ports, aeroports i vies ferroviàries

Compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra (Foto: ACN)
Compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra (Foto: ACN)
13/03/2020 21:25

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest divendres al vespre el confinament de tot Catalunya, cosa que implica restringir les entrades i sortides del país per evitar el "col·lapse" del sistema sanitari. El cap de l'executiu, en aquest sentit, ha demanat la col·laboració del govern espanyol perquè limiti l'accés a les vies de les quals té competència; és a dir, que tanqui ports, aeroports i vies ferroviàries.

Torra ha concretat que amb aquesta mesura dràstica es volen anticipar a una evolució "massa ràpida" del coronavirus a Catalunya, alhora que ha agraït la "solidaritat" i el "sacrifici dels ciutadans". El president ha recordat a tothom que "la pandèmia ens posa a prova", però confia que "demostrarem que la societat catalana és solidària i responsable".

En una compareixença en què no hi ha hagut mitjans i on s'han seleccionat algunes de les preguntes que els periodistes han enviat de manera telemàtica, Torra ha insistit en la necessitat que el govern espanyol tanqui ports, aeroports i accessos ferroviaris per combatre la pandèmia. Tot adreçant-se a la ciutadania catalana, també ha demanat que s'evitin el viatges i qualsevol activitat "que no sigui imprescindible". El president de la Generalitat conclou que "és el moment de frenar, d'aturar-nos, d'evitar moviments que puguin perjudicar-nos".

Suport a l'estat d'alarma

En la compareixença, el màxim dirigent del Govern català ha assegurat que els serveis d'emergència estan "preparats" per confinar el país. Pel que fa a l'estat d'alarma que ha anunciat paral·lelament el Govern espanyol, Torra hi dóna suport perquè creu que "pot ajudar" en la petició que la Generalitat mateixa ha fet a Pedro Sánchez perquè tanqui les infraestructures del transport situades a Catalunya que depenen de l'Estat.

Mostrar formulari de contacte