Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern aprova instal·lar barreres paraallaus a l'estació de Tavascan

El Govern aprova instal·lar barreres paraallaus a l'estació de Tavascan

El Departament de Territori invertirà 685.000 euros per evitar despreniments més avall de la cota 1.900. Es preveu que l'obra ja estigui enllestida abans de l'inici de la propera temporada d'hivern
Tavascan (Foto: Estacio de Tavascan / arxiu)
24/05/2019 20:05

El Govern està ultimant els tràmits administratius per a la licitació de les obres d'instal·lació de barreres paraallaus a l'aparcament de l'estació d'esquí de Tavascan (Lladorre). Aquesta actuació, que compta amb un pressupost previst de 685.000 euros, permetrà millorar la protecció i la seguretat de la zona, que se situa a peu de pistes, davant de possibles allaus.

Aquesta actuació permetrà evitar allaus més avall de la cota 1.915 metres. Els despreniments de vegades arriben a afectar l'aparcament, situat a la cota 1.700 metres, molt freqüentat per usuaris de l'estació i del refugi existent. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat el projecte i tot seguit durà a terme la publicació de la licitació de l'obra. Es preveu que la implantació dels paraallaus estigui finalitzada abans de la pròxima temporada d'hivern.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha analitzat la zona d'allau que afecta l'aparcament de l'estació. Aquesta zona es troba actualment protegida amb barreres paraallaus entre les cotes 2.015 a 1.915 metres, que eviten el desencadenament des de les cotes superiors.

Estació singular

L'estació d'esquí i activitats de muntanya de Tavascan, a la Pleta del Prat, està situada al municipi de Lladorre. De Lladorre a la Pleta del Prat s'accedeix per una carretera asfaltada de prop de 10 km de llargada i que passa per l'embassament de Graus i posteriorment per Quanca. Tavascan té la singularitat que és, alhora, un espai per a esquí alpí, esquí de fons i forapista, i gaudeix d'algunes de les màximes acumulacions de neu anuals del Pirineu català.

A l'hivern, l'estació dóna feina a unes 30 persones, la majoria veïns del municipi de Lladorre i rodalies, entre el refugi, el manteniment de les instal·lacions, el transport i els monitors. A peu de pistes, el refugi té una capacitat de 50 places, amb un servei de restauració i lloguer de material.

Mostrar formulari de contacte