Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern aprova la construcció de dos nous accessos als nuclis d'Isona i Conques

El Govern aprova la construcció de dos nous accessos als nuclis d'Isona i Conques

22/10/2008 12:09

El Govern construirà dos nous accessos als nuclis d'Isona i Conques des de la variant de la C-1412b, al Pallars Jussà, i amb aquest objectiu ha aprovat aquest dimarts l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per aquestes obres. Els treballs compten amb una inversió de 2,8 MEUR i dotaran aquests dos nuclis de població del municipi d'Isona i Conca Dellà de connexions més directes amb la variant C-1412b. Aquesta variant des de Biscarri i fins a Figuerola d'Orcau compta actualment amb els accessos d'Isona nord-est, Figuerola d'Orcau i Orcau.

Els conductors que volen dirigir-se a l'oest d'Isona han d'utilitzar l'accés d'Isona nord-est i circular per l'interior del nucli i els que volen entrar al nucli de Conques o accedir a la variant des de Conques, ho han de fer per mitjà de l'accés de Figuerola d'Orcau o d'Isona nord-est.

Els treballs impulsats pel Govern consistiran en la construcció de dues carreteres d'accés des de la variant de la C-1412b, que permetran, respectivament connectar amb la zona oest d'Isona i amb el nucli de Conques. Les obres començaran l'hivern vinent i tindran un termini de dotze mesos.

Els dos vials estaran separats per una distància de tres quilòmetres. El nou vial d'accés a Isona tindrà una longitud de 630 metres i el de Conques serà de 650 metres. Els dos nous accessos tindran una amplada de 8 metres i dos carrils per a la circulació de 3,5 metres i vorals de 0,5 metres.

Els dos encreuaments de la variant amb els nous vials consistiran en una intersecció en forma de T que comptarà amb un tercer carril central per a facilitar els girs a l'esquerra. La connexió dels vials amb la carretera antiga, als nuclis d'Isona i Conques, es farà mitjançant una rotonda. Aquests giratoris tindran un diàmetre de 36 metres.

Les obres inclouran la construcció d'un pas subterrani, de 24 metres de longitud, a l'accés a Conques, per donar continuïtat al camí del Sot i millorar la seguretat viària. Els treballs es completaran amb els elements de drenatge, la senyalització vertical i horitzontal, i la col•locació de barreres de seguretat.

Mostrar formulari de contacte