Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern avala la indemnització a la família del matrimoni mort en una esllavissada a Castell de Mur

El Govern avala la indemnització a la família del matrimoni mort en una esllavissada a Castell de Mur

La Comissió Jurídica Assessora ha xifrat en 172.800 euros la responsabilitat patrimonial de la Diputació. L'accident es va produir el 16 d'abril de 2018 i les víctimes eren veïns de Sant Esteve de la Sarga

Imatge de l'esllavissada a Castell de Mur el 16 d'abril de 2018 (Foto: Bombers / arxiu)
Imatge de l'esllavissada a Castell de Mur el 16 d'abril de 2018 (Foto: Bombers / arxiu)
05/11/2020 16:05

El Govern ha avalat la petició d'indemnització a la família del matrimoni que va morir a causa d'una esllavissada de roques el 16 d'abril del 2018 a la carretera del Castell de Mur (Pallars Jussà), titularitat de la Diputació de Lleida. El dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, en data 22 d'octubre, xifra en 172.812 euros la reclamació de responsabilitat patrimonial instada davant de la Diputació de Lleida pels danys i perjudicis derivats de la mort. Després de recuperar els cossos, es va poder constatar que les víctimes eren dels pares de Jordi Navarra, alcalde de Sant Esteve de la Sarga.

El dia dels fets, la parella conduïa per la carretera LV-9124 en el moment en què una massa de roques de grans dimensions es va desprendre just per damunt del punt per on estaven circulant i van quedar atrapats sota la runa. La família ja va interposar la reclamació de responsabilitat patrimonial davant la Diputació de Lleida el 14 de febrer de 2019, pels danys i perjudicis causats arran de la mort dels seus pares en una carretera interurbana. Imputaven l'accident a un "funcionament anormal del servei de vigilància i manteniment de carreteres", perquè no es van adoptar les mesures necessàries per a garantir la seguretat del trànsit, en un tram amb un alt risc d'esllavissaments que ja era conegut.

Juntament amb l'escrit de reclamació van adjuntar còpia de diversa documentació, com ara l'atestat policial, l'informe del seguiment del retorn a la normalitat després de l'esllavissada, emès per un tècnic comarcal de Protecció Civil i un peritatge del risc geològic. Mitjançant el Decret núm. 686, d'11 de març de 2019, la llavors presidenta de la Diputació va resoldre admetre a tràmit la reclamació, designar la persona instructora el procediment i donar trasllat d'aquest decret als interessats, així com als departaments corresponents; com consta que es va fer.

Els reclamants entenen que el despreniment de roques "es podia haver previst i evitat", amb l'adopció d'unes mesures de seguretat i protecció que, afirmen, "van ser ignorades" per l'Administració responsable del manteniment de la carretera, la qual entenen que era "plenament conscient del perill de despreniments al tram on es va produir l'accident".

Per contra, pel que fa a l'advocat de la companyia d'assegurances, ha lliurat un escrit d'al·legacions en què sosté que no es pot atribuir cap responsabilitat a la Diputació ni, de retruc, a la seva representada, perquè creuen que "l'accident no era gens previsible ni evitable".

Mostrar formulari de contacte