Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Campanya per bonificar fins a 150 euros dels viatges reservats a Catalunya abans i després de Setmana Santa

Campanya per bonificar fins a 150 euros dels viatges reservats a Catalunya abans i després de Setmana Santa

Més de 250 agències de viatges ja s'han adherit a la iniciativa, promoguda pel Govern, a la qual es destinarà una inversió d'1,5 milions d'euros.

Campanya 'L'estalviatge' (Foto: ACN)
Campanya 'L'estalviatge' (Foto: ACN)
18/02/2022 18:55

El Govern bonificarà la meitat de l'import de les reserves turístiques a Catalunya contractades a través d'agències de viatges, amb un topall de 150 euros de descompte. La iniciativa s'allargarà durant el mes de març i abril, excepte la Setmana Santa, fins a esgotar el pressupost, que és d'1,5 milions d'euros. Així ho ha anunciat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una roda de premsa a la Casa Vicens aquest divendres. Amb aquests bons, que es podran començar a demanar el 28 de febrer, el Departament busca allargar la temporada turística i donar suport a les agències de viatge. De moment ja hi ha 250 empreses adherides a la campanya 'L'estalviatge', amb la qual la Generalitat preveu bonificar 10.000 reserves com a mínim.

Els catalans que ho vulguin podran sol·licitar la bonificació del 50% de la factura dels viatges, amb un màxim de 150 euros per contractació. Així, si el desplaçament té un cost de 200 euros, la Generalitat n'abonarà 100. En canvi, si el viatge té un pressupost de 400 euros, el Govern només n'assumiria 150.

La reserva haurà d'incloure com a mínim una pernoctació en un allotjament turístic català associada amb almenys algun servei com ara transport de passatgers, lloguer de vehicles, activitats, excursions amb guia o entrades a museus o concerts.

Incentivar el turisme de proximitat

L'objectiu del Govern és incentivar el turisme de proximitat i assolir millors xifres que les de l'any passat per Setmana Santa, quan les pernoctacions a Catalunya dels residents al territori es van quedar a la meitat de les del 2019. "Amb aquesta campanya busquem allargar la temporada i amb ella els contractes temporals i l'activitat econòmica del sector", ha dit Roger Torrent, que ha destacat que els viatges combinats faran que les diferents activitats "interactuïn entre elles i sumin sinergies".

Les persones que vulguin gaudir d'aquests bons s'hauran d'inscriure a la plataforma estalviatge.cat, on obtindran un codi promocional que hauran de formalitzar en reserva amb un màxim de cinc dies. Si no s'utilitzés, aquest codi passaria a una altra persona de la llista d'espera, segons ha explicat la directora general de Turisme, Marta Domènech.

L'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) ha celebrat aquesta iniciativa, que arriba en un moment "molt oportú" i "molt estratègic" per ajudar el sector que ha patit més l'impacte de la pandèmia, ha remarcat el seu president, Martí Sarrate. "Totes les bones notícies generen optimisme. La gent té ganes de viatjar i ja s'estan dirigint a les agències de viatge per fer reserves per Setmana Santa", ha afegit.

Mostrar formulari de contacte