Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern català calcula que dilluns aterraran uns 500 esquiadors anglesos a l'aeroport de Lleida-Alguaire

El Govern català calcula que dilluns aterraran uns 500 esquiadors anglesos a l'aeroport de Lleida-Alguaire

Al 2012 s'elaborarà un estudi de la demanda potencial que podria tenir l'aeroport per transportar mercaderies de les industries agroalimentàries de la demarcació

13/12/2011 18:07

El Govern català calcula que el pròxim dilluns, 19 de desembre, aterraran a l'aeroport de Lleida-Alguaire uns 500 passatgers de Londres i Manchester per anar a esquiar a les pistes de la Val d'Aran i Andorra. Així ho ha assegurat el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, després de la reunió de la Taula Estratègica d'Impuls de l'aeroport, que ha fet balanç d'aquest 2011.

Segons informa l'ACN, el Govern espera que les operacions amb el tour operador britànic Thomas Cook siguin positives i és per això que dilluns hi haurà una seixantena de persones treballant a les instal·lacions. D'altra banda, aquest dimarts s'ha anunciat que l'any que ve es farà un estudi sobre la demanda per transportar mercaderies agroalimentàries de la demarcació de Lleida.

Al llarg de la temporada d'hivern, fins a l'abril, l'operador Thomas Cook preveu portar a Lleida 16.000 esquiadors, una xifra que representa un volum de 33.000 passatgers per a l'aeroport. Font ha remarcat però, que són ''dades de màxims'', és a dir, que la xifra s'arribarà a registrar si els britànics tenen ganes de venir a esquiar als Pirineus i si hi ha neu per garantir la temporada.

El pròxim 26 de desembre arrencarà el vol que portarà esquiadors de Belfast, i el 8 de gener, és la data prevista per als vols de Birmingham i Bristol.

Els membres de la Taula Estratègica d'Impuls de l'aeroport de Lleida-Alguaire, integrada pel Govern, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament d'Alguaire, la Paeria i el Consell Comarcal del Segrià, tenen l'esperança que les operacions amb Thomas Cook d'aquesta temporada surtin bé i donin bons resultats. En aquest sentit, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha dit que s'han marcat l'objectiu de promocionar l'aeroport per a la propera temporada d'hivern a Irlanda, Escandinàvia, Rússia, Ucraïna i Polònia.

Les xifres de passatgers

 

Segons Ricard Font, entre febrer i desembre de 2010 van passar per l'aeroport al voltat de 54.165 passatgers i entre gener i novembre de 2011 la xifra ronda els 25.253 passatgers. La previsió per aquest mes de desembre ronda els 3.000 passatgers més, 2.500 dels quals serien britànics que anirien a esquiar i la resta els usuaris, habituals del vol a Palma que ja està establert a la infraestructura.

Per tot plegat, entre febrer de 2010 i febrer de 2011 es van moure per Lleida-Alguaire al voltant de 66.000 passatgers, i la previsió del Govern és que entre febrer de 2011 i febrer de 2012, la xifra se situï al voltant dels 43.000 passatgers, per tant, segons Font, en funció de com es valori ''estem al voltant del 50% o hem baixat 1/3 en nombre de passatgers''.

Pressupost

Tal com ja va avançar ahir dilluns el director general de Transports, el cost de la inversió del Govern per mantenir l'aeroport de Lleida-Alguaire durant aquest any ha estat de 4 milions d'euros. A més a més, s'hi ha d'afegir 1 milió d'euros que suposa la promoció de la infraestructura i 1'5 milions d'euros més pel que ha costat l'ampliació de la terminal per acollir els esquiadors anglesos.

Per al 2012, Font ha assegurat que el Govern manté el pressupost de 4 milions d'euros de manteniment i 1 milió d'euros de promoció. En qualsevol cas, s'estalviarà el cost de les obres d'ampliació. En aquesta línia, Font ha recordat que no s'ha arribat a cap acord per fer tornar la companyia irlandesa Ryanair a Alguaire, ja que demana 1 milió d'euros a l'any per portar dos vols.

Temporada d'estiu

Pel que fa a la temporada d'estiu, el delegat del Govern a Lleida ha garantit que aquesta es mantindrà, com a mínim, igual que la d'aquest any, és a dir, amb l'actual vol que uneix Lleida i Palma, i l'ampliació pels mesos d'estiu als vols de Eivissa i Maó, per part de l'aerolínia de baix cost filial d'Iberia, Air Nostrum.

Mostrar formulari de contacte