Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern català creu que el turisme del Pirineu salvarà l'estiu

El Govern català creu que el turisme del Pirineu salvarà l'estiu

El departament de Turisme de la Generalitat opina que la crisi econòmica no afecta la mitjana de pernoctacions
Parador de Turisme de la Seu d'Urgell
21/07/2008 11:53

El secretari general de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya, Emili Valdero, considera que el Pirineu català tindrà una bona temporada turística d’estiu. Valdero assegura que “la situació econòmica actual, sumada a l’augment de preu del petroli i a la seva repercussió en els bitllets d’avió, està fent que molta gent hagi descartat anar a destins més llunyans i aposti per zones més properes per passar les vacances”. Segons el Govern, això està beneficiant àrees com el Pirineu i farà que finalment hi hagi una bona ocupació.

No obstant això, Valdero, que va visitar divendres la Seu d'Urgell, no comparteix la queixa expressada per les associacions comarcals d’hostaleria en el sentit que els clients tendeixen a fer estades més curtes i a gastar menys diners. El secretari general creu que els visitants segueixen fent la mateixa estada, però que canvien de població durant les vacances. En tot cas, reconeix que és factible que ajustin molt més el seu pressupost en despeses no imprescindibles.

Rendibilitat dels hotels

Els hotels del Pirineu estan experimentant aquest estiu, i per segon any consecutiu, però, els seus moments més baixos. Aquest any s'han creat 1.400 noves places hoteleres, amb una oferta de 52.000 llits. Malgrat tot, sembla que els estiuejants prefereixen anar a apartaments i cases rurals, més barats. Els establiments pirinencs han optat per congelar tarifes. L'ocupació mitjana el mes de juliol és del 40%.

Mostrar formulari de contacte