Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern concedeix subvencions per a la participació ciutadana des de les institucions

El Govern concedeix subvencions per a la participació ciutadana des de les institucions

Entre d'altres, es recolza el grup de treball d'artesania i turisme del Consorci Alt Urgell XXI i el Pla d'Actuació Municipal de Peramola
02/08/2007 10:17

El Govern ha destinat 372.000 euros en promoure la participació ciutanada en les regions de l'Alt Pirineu i Aran i de Ponent. Dotze ens locals pirinencs rebran un ajut per a aquesta finalitat.

Per àmbits d'actuació, el 81% dels projectes subvencionats serviran per a què els ciutadans puguin participar en la definició de projectes relacionats amb planejament urbanístic, plans de barri, actuacions en l'espai públic i desenvolupament econòmic local. Un dels més destacats és la iniciativa del Consell Comarcal de la Cerdanya de col·laborar en la realització dels plans d'ordenació urbanística de la comarca.

Poc més del 12% de projectes està destinat a millores d'òrgans i estructures de participació. És el cas del Consorci Alt Urgell XXI amb el projecte de constitució d'un grup de treball sobre artesania i turisme.

La resta, una mica més del 6%, es destina a donar suport a les estructures tècniques que han de gestionar tots aquells projectes i entre les quals destaca la iniciativa del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

També se subvneciona la intervenció del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, el de l'Alt Urgell i el Consorci Alt Urgell XXI en les polítiques de desenvolupament econòmic dels municipis.

Pel que fa als ajuntaments, el de Peramola rebrà un ajut per desenvolupar el projecte 'On som i cap a on anem?', per elaborar el Pla d'Actuació Municipal. D'altra banda, l'Ajuntament de Naut-Aran promourà la utilització d'eines telemàtiques com fòrums, enquestes, comunicats, missatgeria interna i creació i gestió d'espais web per entitats. L'Ajuntament de Tremp continua la posada en marxa dels fòrums d'urbanisme, de joventut i de desenvolupament territorial.

Mostrar formulari de contacte