Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d’Andorra demana “perseverança” i manté el confinament

El Govern d’Andorra demana “perseverança” i manté el confinament

Tot i això, l’executiu estudia que es reprenguin algunes activitats professionals i de lleure si se’n pot garantir la seguretat. Al Principat hi ha 478 casos actius de COVID-19
Compareixença de Joan Martínez Benazet (Foto: Govern d’Andorra)
13/04/2020 14:55

El ministre de Salut del Govern d’Andorra, Joan Martínez Benazet, ha recordat que s’està treballant en un protocol que preveu permetre algunes sortides controlades de lleure a l’aire lliure i la represa d’algunes activitats professionals, sempre sota criteris de prevenció de la Salut.

Aquest protocol estarà acabat durant els pròxims dies, moment en el qual s’anunciarà oficialment a través dels canals del Govern d’Andorra. El titular de Salut ha emfatitzat, però, que quan s'iniciï aquesta primera fase d'obertura ha de continuar prevalent els criteris de responsabilitat ciutadana i social, “tal com s’ha fet fins ara”.

El ministeri andorrà de Salut està treballant en paral·lel per dur a terme un estudi epidemiològic d'anàlisi d'anticossos per a tota la població d'Andorra.

En la compareixença de premsa d’aquest dilluns, Martínez Benazet ha informat que actualment hi ha 478 casos actius diagnosticats amb COVID19 a Andorra. D’aquests, 48 estan hospitalitzats (32 a planta i 16 a UCI), i 430 aïllats al seu domicili. A dia d’avui s’han acumulat 139 persones que han estat donades d’alta.

Paquet de mesures per la crisi sanitària

Pel que fa al segon paquet de mesures que ha d'entrar a tràmit parlamentari a Andorra implica, en el cas dels assalariats, que els treballadors acceptin una rebaixa de sou del 3% si cobren 1.500 euros i del 20% si en perceben més de 2.100. En aquest sentit, les empreses que apostin pels ERTO hauran d'assumir una quarta part del salari, ja que la resta la pagarà el govern d'Andorra.

Per tal de donar suport a totes aquelles persones que hagin estat acomiadades, l'executiu ha previst una reducció del 20% en les rendes de lloguer o l'ajornament de les quotes hipotecàries sense interessos. En el cas dels autònoms, també s'ha previst, entre d'altres, una prestació equivalent al salari mínim mentre la seva activitat estigui suspesa.

A més, es treballa en una reducció del salari de tots els càrrecs públics. En aquest sentit, es preveu una contenció pressupostària de 17 milions d'euros per al 2020 i de 10 per al pròxim any.

Mostrar formulari de contacte