Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra aprova el projecte de llei per reduir despesa de personal

El Govern d'Andorra aprova el projecte de llei per reduir despesa de personal

Bona part de l'estalvi, de 7,2 milions el primer any, vindrà de la supressió de complements i la reducció dels salaris més elevats
29/12/2011 12:11

El Consell de ministres d'Andorra ha donat llum verd al projecte de llei de contenció de la despesa en personal. El text, que ha estat "àmpliament debatut amb els sindicats de l’administració", té un triple àmbit: la supressió de la gestió de complements, l’eliminació d’un cicle de triennis per a tot el personal i la reducció dels salaris més elevats, també a les societats parapúbliques.

Segons el Govern, l’estalvi global el primer any serà de 7,2 milions d’euros, més de la meitat dels quals (3,8) per la supressió de complements, i 3,2 milions més per la reducció salarial. La suspensió de triennis comportarà un estalvi menor, de 191.258 €.

La reducció dels salaris a partir dels 3.000 euros mensuals es considera una mesura “de caràcter provisional”. Pel comprès entre els 3.000 i els 4.500 euros, es fixa un percentatge de reducció entre el 5 i el 6,5 per cent. El segon tram afecta les retribucions entre els 4.500 i els 6.000 euros, on s’aplica una reducció creixent proporcional entre els 6,5 per cent i el 10 per cent. Els salaris superiors als 6.000 euros es veuran afectats per una retallada lineal del 10 per cent.

Mostrar formulari de contacte