Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra licita el quart tram dels treballs de la desviació de Sant Julià de Lòria

El Govern d'Andorra licita el quart tram dels treballs de la desviació de Sant Julià de Lòria

06/11/2008 09:58

El Govern d'Andorra ha acordat aquest dimecres la licitació dels treballs de la desviació de Sant Julià de Lòria pel que fa al quart tram, que va des de la boca nord del túnel de la Tàpia fins a l’enllaç amb la carretera general 1 (CG 1), a la zona del Grau Vell. El pressupost estimat és de 15 milions i mig d’euros.

El projecte contempla la construcció d’un viaducte d’enllaç de la CG 1 amb la boca nord del futur túnel de la Tàpia. El viaducte constarà de cinc brancals: el pujador d’accés de la CG1 al túnel de la Tàpia en sentit sud; el baixador per incorporar-se al túnel de la Tàpia en sentit nord; el pujador d’accés de la CG1 al futur túnel de la Margineda; i la connexió bidireccional a la boca nord del túnel de la Tàpia per damunt del riu Valira.

Per realitzar el viaducte s’haurà de modificar el traçat actual de la CG1, deixant únicament dos carrils de circulació per sota el viaducte. A més, també es canalitzarà el riu Valira a tot el llarg de l’obra i el riu d’ Ós a la zona de confluència amb el primer. Es construirà un pont sobre el riu Valira per accedir a la zona industrial situada al marge dret; i es construirà un col·lector d’aigües residuals per al poble d’Aixovall, a l’alçada del pont d’accés a la borda del Jaile. Un altre aspecte destacat és la reconstrucció de l’antic pont de tradició romànica d’Aixovall.

El tercer tram de la desviació de Sant Julià de Lòria està actualment en fase de licitació, d’acord amb l’Edicte del 15 d’octubre passat.

Mostrar formulari de contacte