Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra modifica el reglament de la pesca

El Govern d'Andorra modifica el reglament de la pesca

01/03/2010 18:07

El Govern d'Andorra ha acordat modificar el reglament de la pesca, de 5 de març del 2008, per dur a termes diversos canvis en els conceptes de la pràctica de la pesca sense mort i de la celebració dels concursos de pesca.

Una de les modificacions del reglament inclou l’obligatorietat de portar i utilitzar el salabret per a la pràctica de la pesca sense mort, amb l’objectiu de limitar els danys que es puguin ocasionar als peixos abans de retornar-los vius a l’aigua. El reglament de la pesca del 5 de març del 2008, únicament limitava la pràctica de la pesca sense mort a la utilització d’hams sense arpó o amb l’arpó aixafat.

L’altra gran modificació que introdueix el nou reglament fa referència a les normes per al desenvolupament dels concursos de pesca. La llicència de pesca permet actualment als seus posseïdors capturar un màxim de 8  peixos per dia, amb independència de si han estat pescats en el transcurs d’un concurs o no. A petició de la Federació Andorrana de Pesca s’ha acordat no incloure les peces capturades durant el concurs en el còmput diari de captures permeses per pescador i dia amb l’objectiu de deixar que els pescadors puguin gaudir de la resta del dia de pesca després de la competició. Això serà possible gràcies a un certificat emès per l’organització del concurs.

El nou reglament de pesca es publicarà íntegrament al BOPA amb aquestes modificacions, de tal manera que el text vigent del 5 de març del 2008 quedarà derogat.

Mostrar formulari de contacte