Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra porta una constructora a Fiscalia per irregularitats laborals 'greus'

El Govern d'Andorra porta una constructora a Fiscalia per irregularitats laborals 'greus'

La companyia és acusada d'impagament de salaris i hores extra, no cotització a la CASS i manipulació de nòmines, entre d'altres

13/10/2011 16:48

El Consell de ministres d'Andorra ha decidit posar en coneixement de la Fiscalia les presumptes irregularitats laborals "greus" d’una empresa constructora. Paral.lelament, el ministeri de Treball ha obert expedients administratius a la companyia per "vulneració de diferents articles del Codi de Relacions Laborals.

Entre les presumptes irregularitats constatades pel Servei d’Inspecció de Treball, hi ha la no aplicació dels increments legals per hores extra, festius i vacances, la no cotització a la CASS de part del salari, la manipulació dels butlletins de salari i del compte d’hores dels treballadors, la possible falsificació de signatures dels treballadors, l'impagament de salaris i quitances i acomiadaments improcedents. També se l'acusa d'ús ocult de les condicions de treball del Servei d’Ocupació.

A banda del procediment penal, ja s'ha acordat proposar una sanció de 30.000 euros, que es podria veure ampliada un cop acabada la instrucció.

Mostrar formulari de contacte