Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra presenta canvis a les tres lleis d'imposició directa

El Govern d'Andorra presenta canvis a les tres lleis d'imposició directa

Es preveu desvincular-les del nou IVA i oferir incentius a la contractació de nous empleats

07/10/2011 17:32

El ministre de Finances i Funció Pública d'Andorra, Jordi Cinca, ha presentat  les principals modificacions proposades a les tres lleis d’imposició directa (l’Impost sobre la renda dels no-residents fiscals, l’Impost sobre societats i I’Impost sobre la renda de les activitats econòmiques).

Cinca ha defensat que el nou redactat ha d'ajudar a "millorar el funcionament global" i "desvincular l’entrada en vigor de les lleis directes -l’1 de gener del 2011- del futur tribut sobre el valor afegit (TVA) que el Govern té previst posar en funcionament al 2012.

Entre els canvis introduïts a l’Impost de societats i l’Impost sobre la renda de les activitats econòmiques, destaca la simplificació del mètode de càlcul, tot passant a sistema de mòduls. Així, el percentatge de despeses deduïbles es quantificaran amb el 80% de la xifra d’ingressos en el cas d’activitats comercials que no superin una facturació de 300.000 euros anuals. Per a la resta d’activitats es quantificaran amb el 40% de la xifra d’ingressos si no se supera un import màxim anual de 150.000 euros. Els mòduls seran optatius i l'empresa podrà decantar-se si ho vol pel mòdul convencional.

També es preveu incentius de 3.000 € per a la creació de llocs de treball i noves inversions, un fet que no contemplava l’actual regulació. així com un nou incentiu per deduir el 5% de les noves inversions.

Mostrar formulari de contacte