Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra treballa per facilitar el retorn dels temporers als seus països d’origen

El Govern d'Andorra treballa per facilitar el retorn dels temporers als seus països d’origen

Eric Jover afirma que el Principat està en contacte i coordinació amb la xarxa diplomàtica, atesa la dificultat de mobilitat a causa del coronavirus
Eric Jover, portaveu del Govern d'Andorra
19/03/2020 17:36

El ministre portaveu d'Andorra, Eric Jover, ha anunciat que el Ministeri d’Afers Exteriors ha elaborat un formulari per als treballadors temporers amb l’objectiu de gestionar i facilitar el retorn als seus països d’origen. En aquest sentit, Jover ha recordat que s’està en contacte i en coordinació constant amb la xarxa diplomàtica –ambaixades i consolats– dels països dels temporers, atesa la dificultat de mobilitat arreu a causa del coronavirus.

El Ministeri d’Afers Exteriors farà la màxima difusió d’aquest formulari, que inclou preguntes referents a la situació en què es troben aquestes persones a causa de la crisi de la COVID-19. El formulari estarà disponible des d'aquest dijous a la pàgina web del Govern; així com a la pàgina d’Afers Exteriors, entre d’altres. Els interessats el podran emplenar en línia i fer-lo arribar directament al Ministeri. A més, es donarà resposta a qualsevol dubte a través del correu electrònic i o a l’adreça creada especialment  .

Així mateix, atenent a l’ús generalitzat de les xarxes social, s’ha considerat oportú habilitar el Messenger de la pàgina de Facebook Govern d’Andorra perquè els treballadors temporers puguin resoldre els seus dubtes per agilitzar el retorn al seu país mitjançant un xat en directe. D’aquesta manera, es diversifiquen els canals per poder analitzar les circumstàncies concretes de cada treballador temporer i donar una resposta precisa.

Eric Jover ha posat en relleu que l’objectiu és facilitar en tot moment la repatriació dels temporers i, precisament per aquest motiu, el formulari es difondrà a través de les xarxes socials del Govern i es demana la col·laboració per fer arribar aquest document a tots els treballadors d’aquest tipus.

Mostrar formulari de contacte