Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra vol accelerar els acords d'intercanvi fiscal

El Govern d'Andorra vol accelerar els acords d'intercanvi fiscal

31/07/2009 10:01

El cap de Govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, ha anunciat la intenció de fet una tramitació "urgent" de la llei d'intercanvi d'informació bancària, per tal de sortir de la llista de paradisos fiscals. Concretament, el cap de l'Executiu va anunciar que cal arribar a la propera cita del G-20, el setembre vinent a Pittsburgh, "havent modificat la legislació interna, de manera que el Govern hagi pogut preparar i signar acords d'intercanvi d'informació tributària amb França i, a ser possible, amb Espanya".

Aquesta prioritat respon, segons Bartumeu, al fet que el mateix secretari General de l'OCDE, Ángel Gurria, va aconsellar a la delegació que es va traslladar a París el 15 de juliol que se signessin acords "de qualitat" amb països pròxims i amb fluxos econòmics "d'entitat" per tal de mostrar la solidesa dels mateixos.

Tot i això, El Govern té ja "encarrilats" diferents acords "amb Portugal, amb Bèlgica, amb Holanda, amb Alemanya, amb Luxemburg, amb San Marino i Mònaco", així com "tots aquells països membres de l'OCDE que vulguin signar-hi". En aquest punt, el líder d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, ha criticat la "manca de consideració" i la "discriminació" que es fa a països llunyans, amb els quals es podria firmar ja. La finalitat, segons Nomen, ha de ser "la firma amb 12 països abans de la cimera de Pittsburg".

Mostrar formulari de contacte