Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El govern de l'Estat anuncia la creació d'un grup pel seguiment i control de l'ós

El govern de l'Estat anuncia la creació d'un grup pel seguiment i control de l'ós

03/08/2009 11:36

La Fundació Biodiversitat, que depèn del govern de l'Estat, ha anunciat aquest divendres la creació d'un grup pel seguiment i control de l'ós. Aquest grup estarà format per tècnics d'Aran, sota la supervisió del Conselh Generau d'Aran, per tal de garantir les tasques d'informació i avís, així com per evitar la intervenció del plantígrads en les activitats de muntanya.

El govern d'Aran destaca que la creació d'aquest grup es duu a terme per la falta de protecció amb la qual s'han trobat les activitats relacionades amb la muntanya, com ara la ramadera i la cinegètica.

En col·laboració amb la Generalitat i el Ministeri de Medi Ambient, el Conselh Generau, contrari a la presència de l'ós en el territori, confia que el nou grup contribuirà a l'obtenció de més informació i al control constant dels moviments dels animals.

El govern aranès ha posat en marxa enguany, per segon any consecutiu, l'agrupació de ramats, uns 1.700 caps de bestiar, que es reuneixen a la muntanya de Montoliu. L'objectiu de la mesura és garantir el manteniment de l'activitat ramadera a la muntanya i tenir cura el bestiar dels atacs de la fauna salvatge.

Mostrar formulari de contacte