Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern demana al TSJC ampliar l'ús del certificat COVID per a la restauració, els gimnasos i les residències

El Govern demana al TSJC ampliar l'ús del certificat COVID per a la restauració, els gimnasos i les residències

La voluntat és que entri en vigor aquest divendres. L'objectiu de la mesura és "evitar noves restriccions". L'executiu aprofita per recordar que la mascareta segueix sent obligatòria en espais tancats i quan no es pot garantir la distància entre persones a l'aire lliure

Certificat COVID
Certificat COVID
23/11/2021 14:30

El Govern demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que validi l'ús del certificat COVID per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències de gent gran. Ara mateix només s'utilitza per a l'oci nocturn i els banquets amb ball. La voluntat del Govern és que aquesta ampliació de l'ús del passaport entri en vigor aquest divendres, és a dir, dijous a la nit.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que es tracta d'una mesura "per evitar noves restriccions", i ha remarcat que no obliga a la vacunació, ja que també es pot acreditar la no infecció amb una PCR o un test d'antígens.

Cal seguir fent servir la mascareta

Des del Govern també es recorda que l’ús de la mascareta és obligatori a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

Al mateix temps, i com fins ara, continuaran vigents, entre d’altres, la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 h i les 6 h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22 h i les 6 h. El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, respectar la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.

Mostrar formulari de contacte