Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern destina 10,6 milions d'euros a les comarques de muntanya

El Govern destina 10,6 milions d'euros a les comarques de muntanya

Els ajuts inclouen la millora en la xarxa de camins i actuacions de desenvolupament rural Se'n podran beneficar l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès, a més de la Val d'Aran  

Camí de Saga al Molí de Ger
Camí de Saga al Molí de Ger
02/03/2010 17:33

El Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts destinar 10,6 milions d'euros per millorar la qualitat de vida de les àrees de muntanya. Els diners aniran destinats a la dinamització territorial de les comarques de muntanya (5,6 MEUR), per a millores en la xarxa de camins rurals i veïnals en comarques muntanyenques (3,1 MEUR) o en zones considerades de muntanya (1,3 MEUR), i per tirar endavant actuacions de desenvolupament local en aquests territoris (550.000 euros). Les comarques que es podran beneficar dels ajuts són: l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès, a més de la Val d'Aran.

Impulsar la dinamització territorial

Es podran acollir a les subvencions els consells comarcals, ajuntaments, entitats municipals descentralitzades o consorcis. Les actuacions que es poden finançar amb aquests ajuts són el condicionament d'equipaments lligats a l'economia productiva, de suport al sector turístic o de caràcter social; la millora integral de nuclis; l'ordenació i valorització del paisatge i el medi natural; i la consolidació d'infraestructures d'electrificació rural presentades pels municipis o pels consells comarcals.

L'ajut no podrà superar el 80% del cost total del projecte i, per al seu atorgament, es tindran en compte criteris com el grau d'incidència territorial, la generació de llocs de treball, la contribució a fixar població en els petits nuclis rurals o la inclusió de mesures de correcció de l'impacte paisatgístic.

Millora en la xarxa de camins

El Govern també atorgarà 3,1 milions d'euros en subvencions per impulsar actuacions a la xarxa veïnal i rural de camins de les comarques de muntanya, com ara la millora d'accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l'accés a punts d'interès turístic o paisatgístic o l'adequació de senders.

Aquesta convocatòria es complementa amb una altra, dotada de 1,3 milions d'euros, adreçada als consells comarcals per a efectuar actuacions en aquells municipis inclosos en alguna zona considerada de muntanya. Es tracta dels Altiplans Centrals, el Montsec, el Montseny-Guilleries-Lluçanès, els ports de Beseit i l'àrea de Prades-Montsant, així com 12 municipis individualment.

Ajuts per al desenvolupament local

El Govern ha aprovat destinar 550.000 euros a subvencionar actuacions que impulsin el desenvolupament local dels diferents sectors d'activitat de les comarques i de les zones de muntanya. Aquests ajuts s'adrecen a consells comarcals i ajuntaments per facilitar actuacions que, per la seva tipologia o el seu abast territorial, no encaixen en les altres línies de subvenció.

Mostrar formulari de contacte