Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern destina 350.000 euros a la clausura parcial del dipòsit controlat de residus de Fígols, a Tremp

El Govern destina 350.000 euros a la clausura parcial del dipòsit controlat de residus de Fígols, a Tremp

L'ARC subvencionarà el Consell Comarcal del Pallars Jussà per finançar les obres de dues zones d'abocament ja esgotades
Logotip de l'Agència de Residus de Catalunya
03/12/2019 18:01

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts autoritzar l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) a concedir una subvenció de 350.085 euros al Consell Comarcal del Pallars Jussà per finançar les obres de clausura parcial del dipòsit controlat de residus de Fígols, a Tremp.

Els treballs afecten la primera zona que va ser objecte d'abocament (anomenada vas A) i una part de l'actual (anomenada vas 1 del vas B), les quals han esgotat la seva capacitat útil de dipòsit de residus. Així, cal procedir al segellament per minimitzar els impactes potencials sobre el medi; tant el visual, com la producció de lixiviats i les emissions de biogàs.

Les obres de segellament inclouran la disposició de capes d'impermeabilització, drenatge i revegetació, a més d'acabar de connectar la xarxa de biogàs, tal com preveu la normativa sectorial vigent. L'actuació s'inclou dins del Pla Territorial Sectorial d'Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PINFRECAT20).

Mostrar formulari de contacte