Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern es compromet a estudiar compensacions a empreses d'esquí afectades per les restriccions

El Govern es compromet a estudiar compensacions a empreses d'esquí afectades per les restriccions

Meritxell Budó celebra que es pugui iniciar l'Esport Blanc Escolar, però apunta que és insuficient per salvar la temporada. La consellera de la Presidència reclama que el Govern espanyol activi els ajuts a tots els sectors afectats per la prevenció de la COVID-19
Meritxell Budó conversa amb representants del sector de l'esquí, a la Molina (Foto: ACN)
05/02/2021 17:45

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat aquest divendres el seu suport al programa Esport Blanc Escolar i ha celebrat que el Procicat hagi aprovat finalment el confinament per comarques, cosa que permetrà reactivar aquestes i d'altres activitats al Pirineu. Tot i això, Budó creu que aquest pla -adreçat a alumnes de 3r i 4t de primària- és "insuficient" per salvar la temporada de les estacions d’esquí, especialment de les privades.

Per aquest motiu, s'ha compromès a valorar de quina manera s'afronta l'afectació econòmica que han patit els complexos no gestionats per FGC. Alhora, ha volgut posar en relleu el suport del Govern al sector, "malgrat les dificultats", i el fet que les finances de la Generalitat "són les que són". Per això, ha tornat a reclamar a l'Estat que doni suport als afectats com estan fent altres països.

Budó ha recordat que de moment l'executiu català ja ha aprovat un ajut directe de 7.500 euros a totes les escoles d'esquí. Tot i matisar que "no és una quantitat que resolgui els problemes", considera que sí que és "un acompanyament amb recursos per part del Govern”. Aquests diners formen part d'un paquet de gairebé 1.500 milions per pal·liar totes les mesures de tancament d'activitat que s'han hagut de prendre per frenar la transmissió de la pandèmia.

La consellera ha dit que actualment la Generalitat es veu obligada a aplicar "gairebé economia de guerra", perquè han hagut de "gratar de tot arreu per poder destinar aquests recursos directament a tots els sectors afectats". I ha culpat el Govern espanyol del fet d'haver arribat a aquesta situació, tenint en compte el dèficit fiscal crònic que pateix Catalunya i els retards en els ajuts a empreses i autònoms. Meritxell Budó ha denunciat que "França, Alemanya o Portugal estan injectant liquiditat a les empreses", mentre que en canvi "el Govern de l'estat espanyol sembla que en aquesta segona i tercera onada s'hi ha posat de perfil i no està donant resposta a les necessitats reals del país". Aquesta setmana mateix, la Unió Europea ha indicat que Espanya és l'estat que ha destinat menys recursos a compensar les restriccions, en proporció al nombre d'habitants.

Reunió amb representants de l'esquí a la Cerdanya

Budó ha fet aquestes declaracions en el marc d'una visita institucional a la Cerdanya, durant la qual s'ha reunit amb representants del món de l'esquí a la Molina per abordar l'afectació que té en aquest sector els canvis en les restriccions contra la COVID-19 que va aprovar aquest dijous el Procicat.

La també màxima responsable de les polítiques esportives ha recordat que, des de dilluns, els alumnes que no disposin de complexos de neu a la seva comarca també podran desplaçar-se fins a les pistes d'esquí, ja que les sortides escolars estaran permeses fora de l'àmbit comarcal sempre i quan no hi hagi pernoctacions.

Per a la resta d'activitats d'esport a l'aire lliure, però, la consellera de la Presidència ha dit que caldrà respectar el confinament comarcal, en espera que les dades epidemiològiques possibilitin una major mobilitat entre territoris. Abans de la trobada que s'ha dut a terme a la Molina, Budó ha visitat l'Ajuntament d'Alp, on ha estat rebuda per l'alcalde del municipi, Carles Adserà.

Mostrar formulari de contacte