Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern establirà una moratòria universal en el pagament dels lloguers dels habitatges de protecció de la Generalitat

El Govern establirà una moratòria universal en el pagament dels lloguers dels habitatges de protecció de la Generalitat

L'executiu reorganitza serveis per garantir l'atenció a dones en situació de violència masclista durant el confinament
Roda de premsa diària sobre la crisi sanitària del coronavirus (Foto: Gencat)
18/03/2020 17:34

El Govern establirà una moratòria universal en el pagament dels lloguers de les persones residents en habitatges del parc públic de la Generalitat, gestionats per l'Agència de l'Habitatge. A proposta del conseller de Territori, Damià Calvet, la mesura afectarà 23.500 habitatges, tant si els ocupa població vulnerable com si no, una xifra que suposa un total de 4 MEUR mensuals sobre la quota de l'abril.

D'altra banda, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat en la roda de premsa telemàtica d'aquest migdia que l'executiu reorganitza serveis per garantir l'atenció a dones en situació de violència masclista durant el confinament. Pel que fa al transport públic, la disminució d'aquest matí ha oscil·lat entre el 70 i el 95%.

"Estudiem l'abast i la forma d'aplicar la mesura de manera immediata", ha exposat Budó. La consellera ha afegit que la població "més vulnerable" ha de tenir la "màxima protecció", però que com que no totes les persones ni famílies arrendatàries ho són, la mesura també ajudarà la liquiditat de tots els casos i, per tant, del sistema en general. "Farem una moratòria universal i, passada la crisi, analitzarem les situacions de vulnerabilitat sobrevinguda", ha subratllat.

Pel que fa a l'atenció a dones en situació de violència masclista durant el confinament, la consellera ha dit que el Govern té l'objectiu que cap persona quedi desatesa malgrat les dificultats de mobilitat i d'atenció personalitzada. És per això que el telèfon 900 900 112 tindrà a partir d'ara "un pes més important" per garantir l'atenció a dones "en qualsevol hora", així com el correu electrònic .

Mostrar formulari de contacte