Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern i el Conselh d'Aran es reuniran el 13 d'octubre

El Govern i el Conselh d'Aran es reuniran el 13 d'octubre

Serà la primera trobada bilateral des de l'inici de la pandèmia. Un dels punts que s'hi vol tractar és la necessitat de mesures urgents per recuperar l'ús social de la llengua
Ple del Conselh Generau d'Aran (CGA / arxiu)
04/10/2021 18:09

El Govern i el Conselh Generau d'Aran celebraran dimecres de la setmana vinent, dia 13, la seva primera comissió bilateral des de l'inici de la pandèmia. Així ho ha explicat la síndica Maria Vergés en una trobada amb els mitjans de comunicació on també ha assenyalat que una de les urgències que plantejaran a l'executiu català és la manca de dotació pressupostària per poder desplegar competències en matèria de llengua i cultura araneses, i d'aquesta manera intentar recuperar l'ús social de l'aranès, cada cop més arraconat per l'avenç del castellà.

Vergés també ha remarcat que insistiran en el compromís per al "desplegament íntegre" de la Llei de règim especial de la Val en relació al règim competencial que encara manca. Segons la síndica, són diverses les competències que encara no estan "aterrades ni desenvolupades o en via de conveni".

La darrera reunió de la comissió bilateral entre el Govern i el Conselh Generau va ser al febrer de 2020, just abans de l'inici de la crisi sanitària. La que es farà ara, segons Maria Vergés, ha d'anar més enllà de qüestions com l'atenció social i el desenvolupament de competències i plantejarà també temes com la creació de federacions esportives araneses o la implementació del nou model de finançament.