Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern i el Conselh Generau acorden crear un grup de treball per abordar temes de mobilitat

El Govern i el Conselh Generau acorden crear un grup de treball per abordar temes de mobilitat

El territori aranès s'uneix a les Àrees 5G i es culmina així la implantació del programa a Catalunya
Reunió del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, amb la síndica d'Aran, al Conselh Generau (Foto: ACN)
20/05/2022 19:44

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i la síndica d'Aran, Maria Vergés, han acordat aquest divendres crear un grup de treball per abordar els temes de mobilitat a la Val d'Aran. Concretament, es tracta de buscar solucions per a la C-28, entre l'estació de Baqueira Beret i la població de Vielha. En aquest tram, de poc més de 15 quilòmetres, en determinades dates del període hivernat s'hi ocasionen llargues cues de cotxes que volen accedir a l'estació d'esquí. D'altra banda, el vicepresident Puigneró ha presidit també a Vielha la presentació de l'Àrea 5G Aran, que completa l'extensió de les Àrees 5G a tot Catalunya.

La síndica d'Aran ha reclamat millores per a la C-28, que s'hauran de determinar per aquest grup de treball, i ha demanat que siguin "el menys invasives possibles" amb el territori. Tot i que encara no se sap quines seran les solucions proposades pels col·lapses en aquesta via durant l'època hivernal, des del govern aranès s'aposta per models de mobilitat "més sostenibles i eficaços", especialment en les èpoques de gran afluència turística.

Àrea 5G Aran

En relació amb l'àrea 5G Aran, el vicepresident Puigneró ha volgut deixar clar que "no arriba la connectivitat però sí la innovació". L'Àrea 5G Aran vol impulsar un seguit de sectors que són estratègics per al conjunt d'aquest territori, com són la mobilitat sostenible i de futur, la millora en la prestació de serveis, el desenvolupament de l'economia local o la formació tecnològica. Puigneró ha assegurat que aquest projecte ha d'ajudar a fixar gent al territori i crear llocs de treball.

L'Àrea 5G a l'Aran neix també amb un projecte singular vinculat a l'estació d'esquí de Baqueira Beret, que es convertirà en un laboratori obert per a projectes d'innovació vinculats als sectors del turisme i els esports d'aventura.

Mostrar formulari de contacte