Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern impulsa la construcció de 20 depuradores a les conques de la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona

El Govern impulsa la construcció de 20 depuradores a les conques de la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona

06/02/2008 11:52

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la construcció de vint estacions depuradores a les conques de la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona. Aquestes actuacions es desenvoluparan a set comarques de la demarcació de Lleida i disposaran d’un pressupost total superior als 8,3 milions d’euros.

Les actuacions són essencials per al tractament d’aigües residuals d’aquests municipis –tant domèstiques com industrials-, ja que actualment s’aboquen al medi sense tractament o amb un tractament insuficient.

En aquest sentit, les depuradores es construiran als municipis d’Àger, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Baix Pallars, Espot, Isona i Conca Dellà, Ivars de Noguera, la Pobla de Segur, la Portella, Rialp, Sarroca de Bellera, Sort, la Torre de Cabdella, Tremp, la Vall de Boí, Vielha i Mijaran –tots aquests projectes estaran finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea-, Llimiana –projecte finançat amb fons FEDER de la Unió Europea- i la Guingueta d’Àneu i Vilaller.

L’inici de les obres és previst dins el primer semestre de l’any, i la duració estimada per a l’execució de cada una de les obres previstes serà d’entre 4 i 9 mesos.

Aquest conjunt d’actuacions possibilitarà aconseguir una important millora, tant sanitària com mediambiental, de les lleres públiques afectades a les conques de la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona.

L’entrada en funcionament de les obres projectades també permetrà la recollida i el tractament subsegüent dels cabals d’aigües residuals esmentats, i possibilitarà el retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries.

Mostrar formulari de contacte