Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern invertirà 18,6 milions en noves instal.lacions per tractar residus a l'Alt Pirineu

El Govern invertirà 18,6 milions en noves instal.lacions per tractar residus a l'Alt Pirineu

A l'Alt Urgell s'invertirà un milió d'euros per millorar el compostatge a la Seu, mentre que a Montferrer hi ha prevista una planta de voluminosos
Agència de Residus de Catalunya
28/06/2007 18:44

El Govern preveu invertir 18,6 milions d'euros fins al 2010 en noves instal·lacions per tractar residus a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran. Ho ha explicat aquest dijous la gerent de l'Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, que ha exposat els principals punts dels pla d'acció en gestió dels residus municipals al territori. .

A l'Alt Urgell s'invertirà un milió d'euros per millorar el compostatge a la Seu, mentre que a Montferrer hi ha previstes una planta de voluminosos i una d'estabilització de RESTA amb capacitat de 4.500 tones anuals. A la Cerdanya també es farà una planta de voluminosos i un abocador per a resta de 8.500 tones anuals a Bellver.

Altres inversions són una planta de voluminosos, un dipòsit d'estabilització de resta de 15.000 tones i l'ampliació de l'abocador amb 10.000 tones a Tremp. A la Vall d'Aran s'hi farà una planta de transferència.

Al Pirineu les comarques turístiques disparen la producció de brossa a 1,78 quilos per habitant, per sobre de la mitjana catalana, però la recollida selectiva arriba al 27,8%. L'Alt Urgell destaca per la recollida selectiva que arriba al 46,83% seguit del Pallars Sobirà (35%) i a la cua se situa l'Alta Ribagorça (14,85%). La Val d'Aran és la comarca que més residus genera per habitant i dia, tres quilos, i la Cerdanya també supera la mitjana amb 2,1 quilos.

D'altra banda, la demarcació de Lleida rebrà 1,5 milions de subvencions en matèria de residus, sobretot per a gestió de dejeccions ramaderes i reducció de residus industrials. Aquests diners corresponen a la primera fase de la convocatòria d'ajuts pel 2007 i la segona fase s'atorgarà el 23 de juliol.

Mostrar formulari de contacte