Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern justifica la vacunació preventiva pel "risc real" de contagi de la llengua blava

El Govern justifica la vacunació preventiva pel "risc real" de contagi de la llengua blava

La consellera Meritxell Serret explica que ja s'han vacunat 200.000 animals de boví i 100.000 d'oví i hi ha "pocs efectes adversos"
Vaques en una explotació ramadera
05/05/2016 19:22

 La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha justificat aquest dijous la vacunació preventiva animal pel "risc real" de contagi de la llengua blava i els pocs efectes adversos que s'estan registrant. Ho ha dit en una interpel·lació al Parlament, on ha explicat que ja s'han vacunat 200.000 animals de boví i 100.000 d'oví, "amb molt de temps i amb seguiment veterinari". La consellera ha afegit que han mort 13 animals, s'han produït 7 avortaments i un part prematur, però ha remarcat que no està confirmat que això tingui relació amb la vacuna. "Són números que comparat amb la por que hi havia el 2008 demostren que hem fet i estem fent les coses bé", ha dit en resposta al PPC.

Espanya va reconèixer el 26 d'abril que ja no estava lliure el vector de la llengua blava. La consellera ha recordat que a França hi ha 265 focus declarats, i dos estan a menys de 50 quilòmetres, quan el radi de seguretat és de 150. És per això que ha parlat de "risc real".

Mostrar formulari de contacte