Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra licita els treballs de tractament de dos talussos de la xarxa de carreteres

El Govern d'Andorra licita els treballs de tractament de dos talussos de la xarxa de carreteres

El treballs volen reforçar dos punts situats a la CG3, a la zona del pont Pla, i a la CG4, a la zona del Coll de la Botella
Jordi Torres, ministre d'Ordenament Territorial d'Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
28/08/2019 21:50

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació dels treballs de tractament de dos talussos de la xarxa de carreteres del país. La licitació reforçarà dos punts situats a la CG3, a la zona del pont Pla, i a la CG4, a la zona del Coll de la Botella.

L’objectiu és estabilitzar i sanejar dos talussos d'aquests indrets per minimitzar el màxim possible el risc de despreniments sobre la plataforma de les vies i les zones properes. Els treballs inclouen la retirada de la vegetació, els rocs i les terres superficials, que es troben en un estat precari. Per això, es col·locarà una malla de triple torsió i antierosió, que permet evitar processos erosius i la caiguda de blocs de petites dimensions.

En aquest sentit, les obres també contemplen la instal·lació d’un sistema de membrana flexible amb malla de cable tipus Quarox o Spider en les zones de més inestabilitat i la col·locació de bulons passius per cosir als talussos els elements rocosos que són potencialment inestables.

Els treballs es liciten mitjançant concurs nacional per modalitat de contractació ordinària. Les empreses interessades tindran temps per presentar ofertes fins al 2 d’octubre d’aquest any. El projecte s’emmarca en la campanya 2019 de protecció de talussos.

Mostrar formulari de contacte