Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern licita la redacció del pla antiallaus del port de la Bonaigua

El Govern licita la redacció del pla antiallaus del port de la Bonaigua

Els treballs inclouen la implantació de nous elements de contenció avalats per l'Institut Federal de Davos (Suïssa). S'invertirà 75.450 euros en un tram de 2,5 quilòmetres, a partir de la variant dels Avets
Port de la Bonaigua
04/03/2016 17:55

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha licitat la redacció del projecte per minimitzar els efectes de les allaus al Port de la Bonaigua. El document concretarà les mesures correctores per millorar la seguretat al tram de la C-28 entre la variant dels Avets i el cap del Port de la Bonaigua, al Pallars Sobirà. La redacció del projecte, que compta amb un pressupost de 75.450 euros, s'allargarà durant quatre mesos

En concret, l'actuació abasta tres trams que sumen prop de 2,5 quilòmetres. El primer tram se situa a prop del port de la Bonaigua; el segon, a prop de la zona de la Mare de Déu de les Ares, i el tercer, entre aquest punt i la variant dels Avets.

Els treballs consistiran en la implantació d'elements de contenció o desviament d'allaus als talussos de la carretera C-28, d'acord amb les directrius de l'Institut Federal per a l'estudi de la neu i allaus (WSL-FNP) de Davos (Suïssa), l'organisme de referència a Europa en aquest àmbit.

En paral·lel, s'està redactant un altre projecte complementari per a analitzar la implantació d'una barrera antiallaus i una visera a la zona propera al refugi de les Ares, per evitar l'acumulació de neu a la carretera i garantir l'accés rodat al sector de la Peülla, dins del domini esquiable de Baqueira-Beret. El conjunt d'aquestes actuacions servirà per millorar la seguretat en cas d'allaus i l'accessibilitat de la C-28 a l'extremi nord del Pallars.

Mostrar formulari de contacte