Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern millora el sanejament al Pirineu amb la construcció de sis depuradores

El Govern millora el sanejament al Pirineu amb la construcció de sis depuradores

21/10/2008 18:32

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha impulsat aquest dimarts l’execució de diverses actuacions destinades a millorar el sanejament del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. Està previst que es desenvolupin un total de set depuradores a Altron, Saurí-Llessui, Àreu, Alins, Arròs, Guàrdia de Tremp i Torrelameu, mentre que es construiran els col·lectos en alta al sistema de la Portella i Espui. En total, el conjunt d’aquestes depuradores tractarà un cabal total de 1.009 m3/dia.

Aquestes actuacions, que és previst que comencin abans que finalitzi l’any i amb un termini d’execució de 8 mesos –a partir de l’inici de les obres-, tindran un cost total superior als 3,7 milions d’euros, repartits de la següent manera:

- Estació depuradora d’aigües residuals i col·lectors en alta d’Altron, al terme municipal de Sort (Pallars Sobirà): 360.394 euros.

-Estació depuradora d’aigües residuals i els col·lectors en alta de Saurí-Llessui, al terme municipal de Sort (Pallars Sobirà): 610.966 euros.

-Estació depuradora d’aigües residuals i dels col·lectors en alta d’Àreu, al terme municipal d’Alins (Pallars Sobirà): 254.673 euros.

- Estació depuradora d’aigües residuals i dels col·lectors en alta d’Alins, al terme municipal d’Alins (Pallars Sobirà): 261.507 euros.

- Col·lectors en alta d’Espui (Aiguabella), al terme municipal de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà): 221.801 euros.

- Estació depuradora d’aigües residuals i dels col·lectors en alta del nucli d’Arròs, al terme municipal de Vielha e Mijaran (Val d’Aran): 525.748 euros.

- Estació depuradora d’aigües residuals de Guàrdia de Tremp, al terme municipal de Castell de Mur (Pallars Jussà): 346.672 euros.

Les esmentades actuacions possibilitaran aconseguir una important millora, tant sanitària com mediambiental, de les lleres públiques afectades de les conques de la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona. Així, l'entrada en funcionament de les obres projectades permetrà la recollida i subsegüent tractament adient dels esmentats cabals d'aigües residuals possibilitant el retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries.

Les actuacions formen part del Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU) de les conques de la Noguera Ribagorçana, la Noguera Pallaresa i la Garona.

Mostrar formulari de contacte