Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern millora el sanejament del Pallars Sobirà amb la construcció de la depuradora de Tírvia

El Govern millora el sanejament del Pallars Sobirà amb la construcció de la depuradora de Tírvia

01/06/2010 11:43

El Govern iniciarà aquest dimarts la millora del sanejament de la comarca del Pallars Sobirà amb la construcció de la depuradora i la instal·lació de 600 metres de col·lectors en alta de Tírvia. La depuradora tindrà una capacitat de tractament de 120 metres cúbics al dia i podrà donar servei a una població de 600 habitants.

Està previst que les obres es facin en sis mesos. Aquesta actuació tindrà un cost de 585.000 euros i està finançada en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea. Joan Farrera, alcalde de Tírvia, ha dit que l'aigua sanejada permetrà contribuir a mantenir el cabal ecològic del barranc dels Rucs (conca del Segre) i el seu aprofitament aigües avall.

El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol del 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, hi ha 374 depuradores en funcionament, que donen servei a més de 500 municipis. Aquestes instal·lacions asseguren el sanejament de l'aigua del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros.

Mostrar formulari de contacte