Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern millorarà el sanejament de la Guingueta d'Àneu amb una depuradora de tipus biològic

El Govern millorarà el sanejament de la Guingueta d'Àneu amb una depuradora de tipus biològic

14/04/2010 11:21

El Govern ha impulsat aquest dimarts la millora del sanejament del municipi de la Guingueta d'Àneu, a la comarca del Pallars Sobirà, amb la construcció d'una depuradora al nucli d'Escaló i les corresponents conduccions per recollir les aigües residuals i portar-les a l'estació depuradora per al seu sanejament. Aquests treballs, que tindran un cost superior als 215.440 euros, i que són finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, consistiran en la construcció d'una depuradora de tipus biològic que donarà servei a 400 habitants cada dia -amb capacitat de tractament de 84 m3/dia- i en la instal·lació de prop de 200 metres de xarxa de col·lectors.

La intervenció aprofitarà una part de la infraestructura existent, concretament el col·lector que actualment condueix les aigües residuals a la llera de la Noguera Pallaresa.

Mitjançant aquests treballs s'aconseguirà una important millora sanitària i mediambiental de la Noguera Pallaresa i de l'entorn general del municipi. La duració aproximada de les obres previstes és de cinc mesos, a comptar des de l'ocupació física dels terrenys.

Sanejament a Catalunya

El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol del 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, hi ha 371 depuradores en funcionament, que donen servei a més de 500 municipis. Aquestes infraestructures asseguren el sanejament del 95% de la població catalana. Quan el PSARU estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros.

Mostrar formulari de contacte