Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern reactiva les obres del túnel de Tresponts

El Govern reactiva les obres del túnel de Tresponts

El Departament de Territori reprèn a partir de dilluns els treballs després que se n'ha aixecat l'aturada que es va decretar a causa del coronavirus. També es tira endavant la formalització del contracte per millorar la carretera C-462, en el tram d'Adraén a la cruïlla d'Ortedó
Obres de construcció del túnel de Tresponts (Foto: arxiu)
30/04/2020 12:45

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha anunciat la reactivació de les obres del túnel de Tresponts, a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost. El projecte, que fins ara fa un mes seguia els terminis previstos, es va aturar a final de març com a mesura de precaució, pel risc de propagació del coronavirus que els treballs suposaven tant per als operaris com per als habitants de les poblacions més properes.

El DOGC ha publicat aquest dimecres l’aixecament de la suspensió. ‬A més a més, Territori també ha anunciat que torna a tirar endavant la formalització del contracte per millorar i modernitzar la carretera que connecta la Seu d'Urgell i Tuixent. Concretament, en la primera fase d'aquest projecte es farà el reforçament del ferm i millora de la C-462 en el tram que va d'Adraén (al municipi de la Vansa i Fórnols) fins a la cruïlla d'Artedó (a Alàs i Cerc), on s'enllaça amb la carretera LV-4008 que arriba fins a la capital alturgellenca.

Desenrunat del material excavat

L'Ajuntament d'Organyà ha anunciat que a partir de dilluns es faran talls d'un carril o dos, amb pas alternatiu, per a dur a terme els treballs de desenrunat del material excavat de les galeries d'emergència del nou túnel de Tresponts, des de la boca sud i la boca nord, amb el transport i acumulació de materials de construcció fins a l'explanada d'instal·lacions ubicada al costat esquerre del punt quilomètric 166+000 de la C-14.

També estan previstes les tasques d'ampliació del túnel existent i la finalització de diversos treballs de drenatge, a més de les obres i accés a l'interior de la galeria sud i nord des de la zona de l'embocament de la sortida a l'actual C-14. A més, està programat el muntatge de “carro” per a l’encofrat del revestiment del túnel a l’explanada de la boca sud i la construcció d'un mur de gabions al costat esquerre del punt quilomètric 165+450.

Els trams afectats se situen entre el punt quilomètric 163+200 i el 166+520 de la carretera C-14. Els talls seran discontinus, del 4 al 30 de maig, des de les 7 del matí dels dilluns fins a les 7 del matí de dissabte.

Mostrar formulari de contacte