Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern rebaixarà al 2% els crèdits de l'ICF a promotors que facin habitatge protegit

El Govern rebaixarà al 2% els crèdits de l'ICF a promotors que facin habitatge protegit

Per primera vegada, també s'hi poden acollir els promotors que facin allotjaments col·lectius protegits destinats al lloguer
Logotip de l'lCF
10/07/2019 19:58

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, ha obert una convocatòria d'ajuts per als promotors que construeixin habitatge de lloguer o bé allotjaments col·lectius protegits, adquireixin immobles per rehabilitar-los o acabar-los si no ho estan, i els qualifiquin amb protecció oficial. Des del Govern s'indica que els promotors que hagin sol·licitat un crèdit a l'Institut Català de Finances (ICF) per promoure habitatges d'aquest tipus podran sol·licitar una bonificació de part dels interessos que els resultin, de tal manera que el crèdit quedarà amb un interès final del 2%.

Segons s'apunta des de Territori i Sostenibilitat, la convocatòria pretén aconseguir que augmenti l'oferta d'habitatges assequibles de lloguer. En concret, es vol fomentar la promoció d'habitatge protegit de lloguer destinat a persones amb ingressos 3,5 vegades per sota de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (Irsc), i ampliar les bonificacions a promotors que facin allotjaments per a col·lectius protegits destinats a lloguer.

Els habitatges que es construeixin no poden superar els 70 metres quadrats i els allotjaments col·lectius protegits han de tenir una superfície útil màxima de 40. S'hauran de destinar a lloguer o cessió d'ús per a un termini mínim de 25 anys. Han de tenir com a mínim un certificat energètic B. Així mateix, els llogaters hauran de tenir unes rendes que no poden superar els límits establerts i per accedir a aquestes promocions hauran d'estar inscrits en el Registre de sol·licitants d'habitatges amb protecció oficial.

El preus màxims de lloguer o cessió d'ús es determinaran en funció de la zona on estan ubicats i van dels 7,28 euros per metre quadrat de la més cara als 4,55 de la més assequible.

Mostrar formulari de contacte